Σεμινάριο χειρουργικής ανατομικής χεριού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????ó?????????????

Η Ορθοπαιδική Κλινική και το Εργαστήριο Μικροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα πλαίσια μιας μακρόχρονης πορείας στο χώρο της εκπαίδευσης διοργανώνει το 19ο Σεμινάριο Χειρουργικής Ανατομικής Χεριού, το οποίο πραγματοποιείται στα Ιωάννινα 27-28 Οκτωβρίου 2023. Ένα επιστημονικό διήμερο αφιερωμένο στη Χειρουργική Ανατομία, στις προσπελάσεις, τις εγχειρητικές τεχνικές και την παθολογία του άνω άκρου και της άκρας χείρας. Η Χειρουργική Χεριού και Άνω Άκρου διευρύνει καθημερινά το πεδίο της και δημιουργεί καινούριες εφαρμογές.

Οι βασικές αρχές της χειρουργικής ανατομικής του άνω άκρου αποτελούν κύριο στοιχείο για την οικοδόμηση της γνώσης. Η μεγάλη ανταπόκριση των προηγούμενων σεμιναρίων μας αποτελεί για εμάς κίνητρο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια με το 19ο Σεμινάριο Χειρουργικής Ανατομικής Χεριού. Φέτος για πρώτη χρονιά διοργανώνεται Pre-congress Workshop το 1st Osteosynthesis Cadaveric Course on Wrist Surgery for Young Orthopedic Surgeons Το 1ο Pre-congress Workshop θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου 2023 και απευθύνεται στους ειδικευόμενους και νέους ειδικευμένους συναδέλφους που θέλουν να ενισχύσουν την γνώση τους σε επεμβάσεις οστεοσύνθεσης του κάτω πέρατος του αντιβραχίου. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση Ορθοπαιδικών Χειρουργών και Πλαστικών Χειρουργών, στην Χειρουργική και την Ανατομία του Χεριού. Ομιλητές και εκπαιδευτές του Σεμιναρίου είναι διακεκριμένοι επιστήμονες ειδικοί στον τομέα της Χειρουργικής του Χεριού και του Άνω Άκρου.

Αναστάσιος Κορομπίλιας

Καθηγητής – Διευθυντής Ορθοπαιδική Κλινική Πανεπιστημίου Ιωαννίνων