Σε απομακρυσμένες περιοχές επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών

Σε ακριτικές και απομακρυσμένες,  επί το πλείστον περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών.

 

Αναλυτικά τοποθέτηση απινιδωτών έγινε:

 

  • Στην Τ.Κ. Διστράτου Δήμου Κόνιτσας, χορηγία του κ. Ιωάννη Νταστάμανη
  • Στο Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, Δήμου Ζίτσας, χορηγία της ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
  • Στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων Δήμου Δωδώνης, χορηγία της ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
  • Στην Τ.Κ. Ασφάκας Δήμου Ζίτσας, χορηγία της επιχείρησης Αθ. Παπαδόπουλου.
  • Στην Τ.Κ. Ανηλίου Δήμου Μετσόβου, χορηγία της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
  • Στην Τ.Κ. Μηλιάς Δήμου Μετσόβου, χορηγία της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

 

 

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκ μέρους της Περιφέρειας ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, οι χορηγοί ή εκπρόσωποί τους, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, τοπικοί σύμβουλοι και στα Κέντρα Υγείας, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

“Μετά την ολοκλήρωση ενός κύκλου εντός των αστικών κέντρων, συνεχίζουμε με έναν δεύτερο σε απομακρυσμένες περιοχές, των οποίων οι κάτοικοι είναι σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ως προς την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών υγείας.  Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τους χορηγούς, χάρη στους οποίους η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου ξεπέρασε κάθε αρχική προσδοκία. Αποδείξαμε και αποδεικνύουμε ότι με τη συνεργασία, η κοινωνική αλληλεγγύη γίνεται καθημερινά πράξη και αναπτύσσεται σε νέα, άγνωστα ως πρόσφατα, πεδία προσφοράς στους πολίτες”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης.