Σε εξέλιξη οι ψεκασμοί καταπολέμησης επιβλαβών εντόμων σε όλο το Δήμο Αρταίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και λοιπών επιβλαβών εντόμων, που εφαρμόζει ο Δήμος Αρταίων, παράλληλα και ύστερα από συνεννόηση με την Περιφέρεια Ηπείρου, ώστε να μην συμπίπτουν οι κύκλοι ψεκασμών και να εξασφαλίζεται η τακτικότητα και η αλληλοκάλυψη των ψεκασμών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις (4) κύκλους ψεκασμών και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι δύο (2), στις εστίες διαχείμασης και αναπαραγωγής των κουνουπιών με επίγειους ψεκασμούς σε φρεάτια ομβρίων υδάτων, σε κοινόχρηστους χώρους, σε παραποτάμιες περιοχές, στη βλάστηση επί των πάρκων, των πλατειών και των εκκλησιών, σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, σε όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων.

Ενώ από την πλευρά της η ΔΕΥΑΑ, πραγματοποιεί ψεκασμούς στα φρεάτια ομβρίων υδάτων του κέντρου της πόλης, και σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας των δημοτών του, ο Δήμος εκτός από τους εργολάβους με τους οποίους έχει σύμβαση, έχει την άδεια αλλά και δικό του εξοπλισμό ώστε να επεμβαίνει σε σημεία που εντοπίζεται έντονο πρόβλημα.