Σε επιφυλακή στον Εβρο: Η Ελλάδα επεκτείνει τον φράχτη και σταματάει μετανάστες

Σε επιφυλακή παραμένουν οι ελληνικές δυνάμεις στον Εβρο, καθώς συνεχίζουν να φρουρούν τα σύνορα και να σταματούν τις απόπειρες μεταναστών να μπουν στο ελληνικό έδαφος, ενώ συλλαμβάνουν όσους τελικά βρίσκουν πέρασμα και εισέρχονται στη χώρα μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο χθες εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην επέκταση του φράχτη στον Εβρο κατά 40 χιλιόμετρα, σε σημεία που η διέλευση είναι ευκολότερη. Από την άλλη πλευρά, σήμερα το πρωί οι Τούρκοι προχώρησαν σε απίστευτες προκλήσεις καθώς έριξαν βροχή από χημικά προς την ελληνική πλευρά.
Βροχή από χημικά έριξαν το πρωί οι Τούρκοι στον Εβρο

Η τουρκική πλευρά ανέβασε την ένταση στα σύνορα τον Εβρο σήμερα το πρωί με ξαφνική και μαζική ρίψη δακρυγόνων, αλλά και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προς τις ελληνικές δυνάμεις. Τη χρονική στιγμή που σημειώθηκε το περιστατικό στο σημείο δεν υπήρχαν ομάδες μεταναστών, ούτε κάποια απόπειρα εισβολής στα ελληνικά σύνορα. Μάλιστα όταν οι άνδρες των ελληνικών δυνάμεων επιχείρησαν να πλησιάσουν για να επιθεωρήσουν τον φράχτη για κάποιο πιθανό πέρασμα, από την τουρκική πλευρά γινόταν μαζική ρίψη χημικών, η οποία κατευθυνόταν από drones

Έβρος: Επέκταση στον φράχτη κατά 40 χιλιόμετρα

Όσον αφορά στον φράχτη, θα επεκταθεί κατά 40 χλμ. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 12,5 χιλιόμετρα στα χερσαία σημεία πρόσβασης πριν και μετά τις Καστανιές Έβρου, καθώς στο υπόλοιπο κομμάτι ανέβαινε το κόστος κατασκευής λόγω της ανισομέρειας του εδάφους.

Πλέον, η κυβέρνηση προτίθεται να επεκτείνει τον φράχτη κατά 40 χιλιόμετρα και ειδικά σε σημεία όπου η διέλευση ατόμων είναι εύκολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σημεία που προκρίνονται βρίσκονται σε Ορμένιο, Κήπους, Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια και Νέα Βύσσα.

Την ίδια στιγμή, στην περιοχή του Έβρου οι δυνάμεις ασφαλείας ενισχύθηκαν κατά 1.000 στρατιώτες, δύο λόχους καταδρομών, 1.500 αστυνομικούς και συνοριοφύλακες. Παράλληλα, στον Έβρο θα επιχειρούν κατά μήκος των συνόρων ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία σε συνδυασμό με τις κάμερες εδάφους θα μεταφέρουν εικόνα και ήχο στο κοινό κέντρο επιχειρήσεων Στρατού και Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο θα στηθεί στη Νέα Βύσσα.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/se-epifylaki-ebros-ellada-epekteinei-frahti-toyrkia-himika