Σκουρλέτης: Ανακοίνωσε νέα ημερομηνία για νέο Καλλικράτη

Μετά το Πάσχα τελικά θα κατατεθεί το ν/σ για τις αλλαγές στον Καλλικράτη, όπως διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης με συνέντευξη του, στο ραδιόφωνο 24/7.

Ωστόσο ο ίδιος σε παλαιότερες δηλώσεις του (Φεβρουάριο) είχε προαναγγείλει ότι το επόμενο δίμηνο (δηλαδή αρχές Απριλίου) θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Πλέον, όπως τόνισε, αυτό θα γίνει μετά το Πάσχα.

Πάντως στις 12 Μαρτίου 2018, είχε ανακοινώσει ότι σε δύο μήνες θα κατατεθεί στην τελική μορφή του, το νομοσχέδιο για το «νέο Καλλικράτη», μεταθέτοντας ουσιαστικά τη διαδικασία για τον Μάη.

Λίγες μέρες αργότερα ο κ. Σκουρλέτης, με νεότερες δηλώσεις του, στις 18 Μαρτίου 2018, είχε προαναγγείλει ότι το νομοσχέδιο για το νέο «Καλλικράτη» θα παρουσιαστεί μέχρι τέλος Μαρτίου και ότι μετά το Πάσχα θα ψηφιστεί. «Τέλη του μήνα θα έχουμε το νομοσχέδιο των θεσμικών αλλαγών ώστε μετά το Πάσχα να το ψηφίσουμε», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Τώρα έρχεται και δίνει νέο χρονοδιάγραμμα και υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί μετά το Πάσχα, χωρίς να ορίζει το χρόνο κατάθεσης του, φανερώνοντας ότι στους κόλπους του υπουργείου υπάρχει «αδυναμία» κατάρτισης της τελικής μορφής του νομοσχεδίου και κυρίως καθορισμού συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την κατάθεση και ψήφιση του.

Παράλληλα, ο υπ. Εσωτερικών, στην σημερινή συνέντευξη του, αναφέρθηκε και στην μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν αυτές θα γίνουν δηλαδή τον Νοέμβριο του 2019 απάντησε ότι αυτό που προέχει είναι να αποσυνδεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών με αυτές των ευρωεκλογών. «Η ταύτισή τους χρονικά αλλοιώνει το χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Άρα είναι εύλογο να μετατεθούν», είπε ο κ. Σκουρλέτης. Ο υπ.  Εσωτερικών αναφέρθηκε επίσης  στην σημαντικότητα της απλής αναλογικής, περιγράφοντας τη διαδικασία εκλογής των δημοτικών Αρχών.

aftodioikisi.gr