“Στήνουν” δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Δήμο Νικ. Σκουφά-Και το αλαλούμ συνεχίζεται…

Το αλαλούμ με το σοβαρότατο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού στην Ήπειρο συνεχίζεται.Κανείς δεν παίρνει θέση για τίποτα και φυσικά κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί, τουλάχιστον για τα βασικά. Το θέμα όμως μεγαλώνει καθημερινά και το ντόμινο εξελίξεων στη Μ. Ανατολή ενδεχομένως να μεγιστοποιήσει το πρόβλημα.

Κανείς δεν θέλει δομές απο τους τοπικούς άρχοντες στα όρια του Δήμου του, όλοι θέλουν να βοηθήσουν, το κράτος κάνει ότι του καπνίσει και η Περιφέρεια παραμένει…θεατής.

Επιβάλλεται άμεσα όλοι οι τοπικοί φορείς να ενεργοποιηθούν ΑΜΕΣΑ γιατί  η μπάλα έχει χαθεί ήδη.Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν τα πάντα και στην ώρα τους.Και όποιοι προεκλογικά έταζαν…κανονικότητες και κουραφέξαλα, ας κρυφτούν…

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Νικ Σκουφά:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τηλεφωνικώς την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα, από τη γραμματεία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή, ότι κλιμάκιο μηχανικών θα επισκεφτεί στην περιοχή των Σελλάδων, μια ιδιωτική έκταση (πρώην εργοστάσιο Ζακόπουλου), με σκοπό να εξετάσει το αν μπορεί εκεί να δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας προσφύγων.

 

Αμέσως ενημερώσαμε τον κ. Υφυπουργό με επιστολή μας, ότι

η περιοχή αυτή είναι μια πλημμυροπαθής περιοχή και δεν είναι δυνατόν να φιλοξενήσει ανθρώπους, αφού με κάθε έντονη βροχόπτωση οι χείμαρροι που τη διαπερνούν ξεχειλίζουν και τη μετατρέπουν σε λίμνη.

Ενημερώσαμε επίσης, πως τα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Νικολάου Σκουφά δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νυν πληθυσμού της περιοχής, πόσο μάλιστα να εξυπηρετήσουν άλλους 1500 ανθρώπους.

Διευκρινίσαμε επίσης πως και η αποκομιδή των απορριμμάτων για τον ήδη υπάρχοντα αριθμό κατοίκων γίνεται με δυσκολία, και ο Δήμος Νικολάου Σκουφά δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις επιπλέον ανάγκες που θα προκύψουν.

Επίσης τονίσαμε ότι ο Δήμος Νικολάου Σκουφά είναι ένας περιφερειακός Δήμος χωρίς δομές και υποδομές και δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει επαρκώς στις αυξημένες ανάγκες που θα υπάρξουν από τη δημιουργία μιας τέτοιας δομής.

Διευκρινίζουμε τέλος, ότι αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα του μεταναστευτικού ζητήματος, συμπάσχουμε, συμπονούμε και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε  σε ότι χρειαστεί, αλλά δε θα συναινέσουμε με κανένα τρόπο στο να «πετάξουμε» ανθρώπους σε έναν χώρο όπου δε θα φιλοξενούσαμε ούτε ζώα.