Ιωάννινα: Προκριματικά για τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών EUSO 2017

Για τέταρτη χρονιά θα γίνει φέτος το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ιωαννίνων η τοπική διοργάνωση της 15ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών EUSO 2017. Οι μαθητές διαγωνίζονται σε ομάδες των τριών μαθητών από κάθε τάξη και μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές της Α΄ ή της Β΄ Λυκείου. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να το δηλώσουν σε κάποιον καθηγητή φυσικής χημείας ή βιολογίας του σχολείου τους, μέσω του οποίου θα μεταφερθεί στο ΕΚΦΕ η επιθυμία συμμετοχής των μαθητών αυτών στην Ολυμπιάδα. Οι δηλώσεις αυτές να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνει η προετοιμασία των ομάδων εν όψει του διαγωνισμού.

Από τις ομάδες που θα πάρουν μέρος θα αναδειχθεί μια νικήτρια που θα πάρει μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό EUSO 2017 που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017. Ο τελικός διαγωνισμός της 15ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη της Δανίας 7-14 Μαΐου 2017 και θα πάρουν μέρος οι νικήτριες ομάδες κάθε χώρας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΕΚΦΕ Ιωαννίνων με mail ή τηλεφωνικά στο 2651067717 εργάσιμες μέρες και ώρες ή στο 6945109808.