Στα Ιωάννινα ο πρόεδρος της TUS για τις πτήσεις από Ισραήλ και Γερμανία

Τον πρόεδρο της αεροπορικής εταιρίας TUS, M. Weinstein, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας.
Ο κ. Weinstein βρέθηκε για πρώτη φορά στα Γιάννενα ως επισκέπτης, όπως τόνισε ο ίδιος, προκείμενου να γνωρίσει καλύτερα την πόλη και τις γειτονικές περιοχές.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων τόσο με την Κύπρο όσο και με άλλους προορισμούς του εξωτερικού.
«Είναι μεγάλη μου χαρά που θα ανακαλύψω τα Γιάννενα. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι πτήσεις από την Λάρνακα με τα Ιωάννινα πηγαίνουν πολύ καλά και ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις τόσο με το Δήμο Ιωαννιτών όσο και με την Περιφέρεια Ηπείρου, για την καθιέρωση κι άλλων πτήσεων από το Ισραήλ και τη Γερμανία», είπε ο κ. Weinstein μετά το τέλος της συνάντησης.
Όπως πρόσθεσε, το ενδιαφέρον από το Ισραήλ αλλά και τη Γερμανία για τα Γιάννενα είναι αυξημένο και η TUS, είναι έτοιμη να προχωρήσει στην δρομολόγηση κι αυτών των πτήσεων δύο φορές την εβδομάδα.
«Έχω εμπιστοσύνη στον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο. Έχουμε αναπτύξει μια άριστη σχέση και με τον κύριο Γκόλα και διαπιστώνω καθημερινά το πάθος τους για την αναβάθμιση της περιοχής τους», τόνισε.
Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο από τους οποίους θα ζητήσει να εργαστούν στην κατεύθυνση αναβάθμισης των υποδομών του αεροδρομίου.
«Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων χρειάζεται εργασίες αναβάθμισης προκείμενου να υποδεχτεί χιλιάδες επισκέπτες. Είμαι σίγουρος ότι Περιφερειάρχης και Δήμαρχος θα κάνουν ότι μπορούν στην κατεύθυνση αυτή», κατέληξε.
Από την πλευρά του ο κ. Γκόλας, αναφέρθηκε κι αυτός στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την αεροπορική εταιρία TUS, ενώ στάθηκε και στις διεργασίες που γίνονται προκείμενου να ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις από τη Γερμανία προς τα Γιάννενα.
«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε δύο εναλλακτικές που υπάρχουν. Αυτή της Φρανκφούρτης και του Ντίσελντορφ, με τη δεύτερη να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες καθώς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στο Βούπερταλ την περασμένη εβδομάδα διαπιστώσαμε την επιθυμία των ομογενών να ξεκινήσει η πτήση αυτή άμεσα», σημείωσε ο κ. Γκόλας για να προσθέσει:
«Σύμμαχος μας στην προσπάθεια που κάνουμε είναι και ο Δήμαρχος του Schwerte, ο Δημήτρης Αξούργος. Σε επικοινωνία που είχαμε μου μετέφερε τη βούληση των δημάρχων της περιοχής του Ντίσελντορφ να στηρίξουν στην πράξη την καθιέρωση της πτήσης αυτής, δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι και για τους ίδιους. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα».
Ο κ. Γκόλας κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι στο πρόσωπο του κ. Weinstein και της TUS ο δήμος Ιωαννιτών έχει βρει ένα ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια που κάνει να βάλει τα Γιάννενα στον διεθνή τουριστικό χάρτη.
«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο κ. Weinstein μου μετέφερε την επιθυμία του να καταστήσει τα Γιάννενα κόμβο για προορισμούς του εξωτερικού κάτι που συνάδει με το όραμα που έχουμε κι εμείς για την περιοχή μας και για το οποίο εργαζόμαστε καθημερινά», κατέληξε ο κ. Γκόλας.