Στα σκαριά η ανάπλαση του προαύλειου χώρου της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας

Την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020, η Περιφέρεια Ηπείρου θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου «Βιοκλιματική ανάπλαση και ενσωμάτωση τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία». Η παρέμβαση αποτελεί υποδράση του ΄Εργου   “G.A.M.E.S– Greece Albania Mobilization towards sustainable Energy for Students” που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg IPA CBC “Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020 “.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική πρόταση που είχε υποβάλλει η Περιφέρεια  Ηπείρου έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση 593.340 ευρώ στο πλαίσιο του Προγράμματος  Interreg IPA CBC «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020». Σκοπός της είναι αφενός η ανάδειξη της πολύπλευρης αξίας του εμβληματικού κτιρίου της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας και αφετέρου τη διττή λειτουργία του  ως προαύλιο χώρο σχολείων και ως χώρο συνάθροισης παιδιών, εφήβων και γονέων για διάφορες δραστηριότητες κατά τις απογευματινές ώρες.

Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του συγκροτήματος με την κατασκευή σύγχρονων χώρων αθλοπαιδιών, παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και τη δημιουργία Βιωματικού Εργαστηρίου με στόχο την Εκπαίδευση και Εξοικείωση των Μαθητών σε Θέματα Ευαισθητοποίησης Αειφόρου Ενεργειακής Διαχείρισης.