Στην Α1 η Δόξα Λευκάδας!

Η Δόξα Λευκάδας είναι η ομάδα που θα αντικαταστήσει την Κηφισιά στην Basket League τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς η ειδική Επιτροπή Αδειοδότησης προτίμησε τη δική της υποψηφιότητα από αυτές του Ηρακλείου, του Αρκαδικού, της Καβάλας, του Πανιωνίου και του Ηρακλή που επίσης διεκδικούσαν την 14η θέση της Α1.

Ιστορική μέρα θα αποτελεί από εδώ και πέρα η 13η Σεπτεμβρίου για την ομάδα της Λευκάδας, που έμαθε πως για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί στην Α1. Η ειδική Επιτροπή Αδειοδότησης που είχε συσταθεί για να επιλέξει την ομάδα που θα αντικαταστήσει την Κηφισιά στην Basket League έδωσε το χρίσμα στη Δόξα, που πήρε τρεις ψήφους έναντι δύο του Ηρακλείου το οποίο ψήφισαν οι δύο από τους τρεις εκπροσώπους της ΕΟΚ.

Από την περασμένη εβδομάδα ήταν γνωστό πως θα γινόταν μάχη μεταξύ τους για την 14η θέση του πρωταθλήματος και τελικά το γεγονός πως η Λευκάδα εκπροσωπεί ένα γεωγραφικό διαμέρισμα το οποίο δεν έχει άλλη ομάδα στην Α1, σε αντίθεση με την Κρήτη που έχει ήδη το Ρέθυμνο και με το Ηράκλειο θα είχε δύο, έκανε τη διαφορά υπέρ της.

Πλέον οι άνθρωποι της Δόξας ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα σεζόν την οποία θα ξεκινήσουν υποδεχόμενοι τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα στις 8 Οκτωβρίου, ενώ μέσα στις πρώτες πέντε αγωνιστικές θα φιλοξενήσουν επίσης τον Ολυμπιακό στις 22/10 (3η αγωνιστική) και τον Παναθηναϊκό στις 5 Νοεμβρίου (5η αγωνιστική).

gazzetta.gr