Στην Καστοριά για το EXTRO-CULT ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων

Από τον δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βαγγέλη Γιωτόπουλο εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων στην 3η τεχνική συνάντηση του EXTRO-CULT, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στην Καστοριά, με οικοδεσπότη τον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις».

Στο πλαίσιο του έργου «Ενίσχυση, Εξωστρέφεια στον Πολιτισμό, Λαογραφικό και Γαστρονομικό Τουρισμό» του προγράμματος Interreg-IPA CBC Ελλάδα– Αλβανία «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δράσεις για τη συνέχιση του έργου, ανταλλάχτηκαν απόψεις και εμπειρίες για βέλτιστες πρακτικές και έγινε απολογισμός και αξιολόγηση των μέχρι τώρα εκδηλώσεων.

Συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια του 2020 ο Όμιλος «Μύησις» να συμμετάσχει στις πολιτιστικές ανταλλαγές του Δήμου Πόγραδετς της Αλβανίας και του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Επίσης, την ερχόμενη άνοιξη προγραμματίστηκε η διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου στην Καστοριά σχετικά με τον πολιτιστικό τουρισμό που θα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που άμεσα ή έμμεσα απασχολείται με τον τουρισμό.

Το προηγούμενο βράδυ οι φίλοι και τα μέλη του Ομίλου υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους των εταίρων σε τσιπουρογιορτή που οργάνωσαν στο καζάνι του Σιάπκα στο Άργος Ορεστικό με τη συνοδεία της ορχήστρας «Τοπική Παράδοση».

Εταίροι του έργου EXTRO-CULT είναι εκτός του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις», το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, το «Θέατρο τση Ζάκυνθος» Επαγγελματική Σκηνή και το Κέντρο Οικονομικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων από τα Τίρανα της Αλβανίας.