Στην Κόνιτσα το οδοιπορικό του Σπύρου Ριζόπουλου

Στην Κόνιτσα το οδοιπορικό του Σπύρου Ριζόπουλου – Οδικό δίκτυο και ιστορικό γεφύρι: Προβλήματα και λύσεις.

 

Με το πόδι κυριολεκτικά πατημένο στο γκάζι συνεχίζει τα οδοιπορικά του σε όλη την Ήπειρο ο Σπύρος Ριζόπουλος.

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου έχει “χτενίσει” όλη την Περιφέρεια καταγράφοντας προβλήματα και αδυναμίες πάνω στα οποία έχει οικοδομήσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης.

 

Νέος σταθμός η Κόνιτσα. Ο Σπύρος Ριζόπουλος μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Απόστολο Κορτσινόγλου και την υποψήφια με τους Ορίζοντες Ηπείρου της Π.Ε. Ιωαννίνων, Ρόζα Μπρούζου βρέθηκαν στο ιστορικό γεφύρι τη Κόνιτσας.

 

Όπως αναφέρει ο Απόστολος Κορτσινόγλου το γεφύρι της Κόνιτσας είναι παρατημένο και διατρέχει τον κίνδυνο να έχει την κατάληξη του γεφυριού της Πλάκας. Στις προτάσεις του Σπύρου Ριζόπουλου βρίσκεται η σύσταση μητρώου γεφυριών ούτως ώστε να καταγραφούν όλα τα γεφύρια της Ηπείρου με τις ανάγκες που έχει το καθένα. Έπειτα να δρομολογηθούν οι παρεμβάσεις που χρειάζεται η κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

 

Ακόμα ένα θέμα που καταγράφεται στο βίντεο είναι το ελλιπές οδικό δίκτυο που συνδέει την Κόνιτσα με τα Γιάννενα. Όπως επισημαίνουν τόσο η κυρία Μπρούζου όσο και ο κύριος Ριζόπουλος το δίκτυο είναι κατασκευασμένο με προδιαγραφές πολλών δεκαετιών πίσω χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις για πολλά χρόνια.

 

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου έχει τονίσει πολλές φορές πως ψηλά στην ατζέντα του προγράμματος του βρίσκεται η αναβάθμιση του οδικού δικτύου σε όλη την Ήπειρο. Οι ασφαλείς, γρήγορες και εύκολες μετακινήσεις αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας.