Στην τελευταία του κατοικία ο οικουμενικός Μίκης Θεοδωράκης, στο Γαλατά Χανίων

Υστατο χαίρε στον μεγάλο Ελληνα, τον οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη. Η κηδεία ολοληρώθηκε πριν από λίγο λεπτά και ξεκίνησε το ταξίδι του μεγάλου μουσουργού προς την τελευταία του κατοικία.

Η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», ο Δημήτρης Μπάσης, η Μελίνα Ασλανίδου και η Πέγκυ Ζήνα αποχαιρέτησαν τον Μίκη Θεοδωράκη με δικά του τραγούδια. Το «Μάνα μου και Παναγιά» και το «Περιγιάλι»

Νωρίτερα συγχωριανοί του τον αποχαιρέτησαν με ριζίτικα που τραγούδησαν καθώς το φέρετρο με τη σορό του έβγαινε από την εκκλησία. «Αθάνατος», φώναζαν.

Αυτή την ώρα η οικογένεια, φίλοι, συγχωριανοί και η πολιτειακή ηγεσία συνοδεύουν τον Μίκη Θεοδωράκη στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο του Γαλατά.

Στο πλευρό της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Σοφία Σακοράφα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Παύλος Πολάκης.

Η ταφή του στον Γαλατά ήταν μια επιθυμία που είχε εκφράσει στην οικογένειά του αλλά και σε στενούς του συνεργάτες και φίλους με επιστολές. Επιθυμία του ήταν να ταφεί δίπλα στους γονείς του και στον αγαπημένο του αδελφό Γιάννη. Ο Γαλατάς είναι το χωριό στον οποίο έγραψε τον Επιτάφιο, γενέθλιος τόπος του πατέρα του και δικό του καταφύγιο σε δύσκολες εποχές.

Πηγή: iefimerida.grΣτην τελευταία του κατοικία ο οικουμενικός Μίκης Θεοδωράκης, στο Γαλατά Χανίων -Δάκρυσε η πρόεδρος Δημοκρατίας