Στην TourNatur 2019 η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. (ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.) στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου THEMA που υπάγεται στην διασυνοριακή πρωτοβουλία INTERREG – IPA Ελλάδα-Αλβανία, συμμετείχαν στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού TOURNATUR που πραγματοποιήθηκε στο Düsseldorf της Γερμανίας από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2019, εκπροσωπώντας τους εταίρους του έργου από την Ελλάδα και την Αλβανία.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες της, όλοι λάτρεις του εναλλακτικού, ορεινού τουρισμού, είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τον πολιτισμό, τα τοπία, τα μονοπάτια, την γαστρονομία και την παράδοση της παραμεθόριας περιοχής ενώ μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον για την διοργάνωση επισκέψεων στην περιοχή.

Ιδιαίτεροι επισκέπτες του περιπτέρου του έργου THEMA ήταν ο Γιαννιώτης Δήμαρχος της πόλης του Σβέρτε κος Δημήτρης Αξουργός και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κα Μαρία Παπακωνσταντίνου. Και οι δύο θα υποστηρίξουν την διακρατική υλοποίηση επιχειρηματικών συνδέσεων μεταξύ επιχειρηματιών από την Ήπειρο και την Γερμανία στο αμέσως επόμενο διάστημα. Σε δηλώσεις του στην ελληνο-γερμανόφωνη πανευρωπαϊκή εφημερίδα Europolitis, ο κος Αξουργός δεν παρέλειψε να προσκαλέσει τους Γερμανούς πολίτες να επισκεφτούν την πανέμορφη Ήπειρο.

Το έργο THEMA χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg – IPA CBC | Greece – Albania.