Στις Βρυξέλλες ο Β. Τσίρκας

Στην Διακομματική Αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου που επισκέφθηκε την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες το διάστημα 8-10/10/2018, συμμετείχε ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις των ελλήνων βουλευτών με θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και το στέλεχος της Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων, Ντεκλάν Κοστέλλο.

Οι έλληνες βουλευτές συναντήθηκαν επίσης με τον Πρέσβη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ανδρέα Παπασταύρου.

Πραγματοποιήθηκαν, τέλος, συναντήσεις με ευρωβουλευτές στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση εντός της ΕΕ αλλά και με το μέλλον της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο των παραπάνω επαφών και ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών τον Μάϊο του 2019, ο κ. Τσίρκας προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου, οι λαοί της Ευρώπης καλούνται μέσα από τη μαζική τους συμμετοχή να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδήγησαν την ΕΕ στο σημερινό αδιέξοδο. Οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε μια νέα προοπτική στην ΕΕ και να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον της Ευρώπης στη βάση των ιδρυτικών της αρχών και αξιών. Η Ελλάδα, που με την έξοδό της από τα μνημόνια έχει αποκαταστήσει πλήρως την αξιοπιστία της και έχει ανακτήσει το κύρος της στο εξωτερικό, μπορεί να παίξει τον δικό της αναβαθμισμένο ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία».