Στοιχειώδη….

Η Ρωσία και ο Πούτιν έχουν στις τάξεις τους ναζί στρατιωτικά σώματα και οι ναζί – όπως και κάθε στρατός κατοχής σε κάθε ιστορική περίοδο – κάνουν παντού και πάντα εγκλήματα πολέμου.
Η Ουκρανία και ο Ζελένσκυ έχουν επίσης στις τάξεις τους ναζί στρατιωτικά σώματα τα οποία μάλιστα επιλέγουν να φέρουν αποκλειστικά στην ελληνική Βουλή να μιλήσουν και να ξεπλυθούν επισήμως από την ελληνική κυβέρνηση, τον ΠΘ, την ΠΤΔ, τον πρόεδρο της Βουλής και τα media της λίστας Πέτσα.

Στην Ουκρανία εάν δεί κανείς τί έχει συμβεί την τελευταία 20ετία θα δεί ένα κράτος που από δορυφόρος της Ρωσίας προσπαθεί με την χρηματοδότηση Ε.Ε. και Η.Π.Α. να γίνει δορυφόρος του Νάτο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εκλογές που βγάζουν αποτέλεσμα που δεν αρέσει στην Δύση αμφισβητούνται με τελική κατάληξη το γιουρομαιντάν, τον Ποροσένκο, τον Δεξιό Τομέα, το Σβόμποντα, τους Ουκρανούς ναζί και τον εμπρησμό, τον βιασμό και τη δολοφονία εκατοντάδων ανθρώπων με την “πεφωτισμένη” Δύση να χύνει κροκοδείλια δάκρυα ή να κάνει πως δεν βλέπει.

Από το 2014 τουλάχιστον γίνεται εθνοκάθαρση στην Ουκρανία με θύματα τους ρωσόφωνους και πρωταγωνιστή το ναζιστικό τάγμα Αζόφ και την επίσημη και ινκόγκνιτο εντολή της Ουκρανικής κυβέρνησης, τις πλάτες και την ανοχή Ε.Ε., Η.Π.Α. και Νάτο.
Το ΚΚ της Ουκρανίας τίθεται εκτός νόμου από τους “δημοκράτες” Ουκρανούς και σήμερα ο “δημοκράτης” Ζελένσκυ έχει θέσει εκτός νόμου ολόκληρη την αντιπολίτευση.

Αυτό προφανώς όμως δεν σημαίνει ότι ο Πούτιν είναι καλύτερος. Ο Πούτιν είναι ένας τύραννος που κυβερνά με ένα αστυνομικό καθεστώς μαφίας όλα αυτά τα χρόνια και ένα εσωτερικό καθεστώς απόλυτου ελέγχου της δικαιοσύνης και των media με φυλακίσεις – ακόμα και δολοφονίες – αντιφρονούντων, φροντίζοντας να “εξαφανίζει” όποιον δεν του αρέσει από την αντιπολίτευση σε πλαίσια υποτιθέμενης “δημοκρατίας”.

Το ξέρουμε το σενάριο αυτό. Είναι το ίδιο που έχει θέσει σε εφαρμογή ο Ερντογάν στην Τουρκία και δείχνει να ακολουθεί με απόλυτη ακρίβεια και προσήλωση βήμα-βήμα και εδώ ο Μωυσής. Ο θαυμασμός π.χ. ανθρώπων του άμεσου περιβάλλοντος του ΠΘ για το πώς έχει κινηθεί ο Ερντογάν και το πώς αντιστοίχως πρέπει να κινείται εδώ το σύστημα εξουσίας έχει εκφραστεί δημοσίως και το έχουμε δεί όλοι.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σαφέστατα ιμπεριαλιστικός στα πλαίσια της “σφαίρας επιρροής” της Ρωσίας και της διάθεσης στην Ευρώπη του ρωσικού αερίου έναντι του αμερικανικού. Καμία ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Την ίδια στιγμή δεν είναι δυνατόν να αναλύουμε το οποιοδήποτε γεγονός εκτός του πλαισίου που το γέννησε, όπως δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ότι δεν ξέρουμε τί έχει συμβεί και τί συμβαίνει με ευθύνη των Η.Π.Α., της Ε.Ε., του Νάτο, της Ρωσίας, της Τουρκίας, του Ισραήλ και της Κίνας σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Υεμένη, Σερβία και τόσα άλλα μέρη στον κόσμο.

Κατανοώ το ότι ο καθένας αναλόγως των βιωμάτων του και της πολιτικής του τοποθέτησης πολλές φορές “ξεχνά” εντέχνως κάποια και “θυμάται” επίσης εντέχνως κάποια άλλα. Κατανοώ μέν αλλά δεν μπορώ να υποδύομαι ότι δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν γνωρίζω και δεν σκέφτομαι.

Ζούμε την απόλυτη κανονικοποίηση της ακροδεξιάς με όλα τα παρελκόμενα της και το απόλυτο ξέπλυμα των νοσταλγών του Χίτλερ παντού και σε κάθε επίπεδο.

Η επίσημη Ε.Ε. ακολουθεί ένα νεοφιλελεύθερο μοντέλο που ενσωματώνει φυσικά παντού και πάντα απροκάλυπτα την ακροδεξιά και τους φασίστες με τις γραβάτες και τη συστημική “σοβαροφάνεια”.

Ο Πούτιν χρηματοδοτεί όλα αυτά τα χρόνια κάθε ακροδεξιό μόρφωμα στην Ευρώπη. Η Λεπέν είναι πολύ πιθανό ακόμα και να εκλεγεί στην Γαλλία, κάτι που μάλλον θα σημάνει και το οριστικό τέλος της Ε.Ε. με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το μέλλον της Ευρώπης και μαζί με αυτήν φυσικά και της Ελλάδας έχει ήδη σπαρθεί με όλα όσα φέρνει η επικράτηση των εθνικισμών και της ακροδεξιάς ψυχοπαθολογίας ιστορικά και νομοτελειακά κάθε μα κάθε φορά. Πόλεμος, θάνατος, φτώχεια, δυστυχία και απόλυτη παρακμή. Ζούμε ήδη τις απαρχές ενός νέου μεσαίωνα.