Στους 10 οι νεκροί από τις πλημμύρες, τέσσερις οι αγνοούμενοι

Αυξάνεται διαρκώς η μακάβρια λίστα των νεκρών από τη θεομηνία Daniel.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι νεκροί είναι πλέον δέκα. Δύο εντοπίστηκαν στον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ πριν από λίγο εντοπίστηκε η σορός γυναίκας στην παραλία Θεοτόκου, κοντά στην περιοχή Λυρή, στο Νότιο Πήλιο.

Η σορός περισυνελέγη από στελέχη της Πυροσβεστικής και έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Από εκεί θα διακομιστεί στο «Αχιλλοπούλειο».

Σε ενημέρωση για την κακοκαιρία, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει σε φράγμα και πρόσθεσε: «Προσοχή στα fake news».

«Η εικόνα στον Πηνειό ποταμό μας κρατά σε συνεχή επιφυλακή. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενταθούν», είπε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός ανέφερε επίσημα πως οι νεκροί από την θεομηνία είναι 10, ενώ υπάρχουν και 4 αγνοούμενοι στην περιοχή του Βόλου και του Πηλίου.

Πρόσθεσε πως 1700 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από επίγεια διασωστικά συνεργεία, με λέμβους και οχήματα

Επίσης, σημείωσε πως επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές 20 ελικόπτερα, 9 ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος, 7 ελικόπτερα των Ε/Δ, 1 της ΕΛ.ΑΣ. και 3 ελβετικά ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται για διανομή νερού και φαγητών.