Στο δρόμο της ανακύκλωσης ο Δήμος Πωγωνίου

Στο δρόμο της ανακύκλωσης μπαίνει δυναμικά ο Δήμος Πωγωνίου με τους πρώτους μπλε κάδους να έχουν ήδη αρχίσει να τοποθετούνται στα χωριά, συνοδευόμενοι από διανομή υλικού πόρτα πόρτα που περιλαμβάνει την ειδική τσάντα ανακύκλωσης και ενημερωτική επιστολή από το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Καψάλη.
Στα πλαίσια της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων και προστασίας του περιβάλλοντος ο Δήμος ξεκινάει την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης ΑΕ με σκοπό να δοθεί μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των ειδικών απορριμμάτων. Λύση που θα προσφέρει πολλαπλά περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη.
Οι δημότες θα πρέπει να τοποθετούν τα απόβλητα συσκευασίας που είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά (αλουμίνιο, χάλυβα, χαρτί, γυαλί και πλαστικό) στους σάκους ανακύκλωσης και στη συνέχεια θα τα απορρίπτουν στους ειδικούς κάδους μηχανικής αποκομιδής.
«Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί διαρκή εγρήγορση και υπευθυνότητα καθώς και ατομικές και συλλογικές δράσεις και έργα. Έτσι, ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ξεκινάει ένα νέο, συστηματικό και οργανωμένο πρόγραμμα Ανακύκλωσης. Σε αυτά τα πλαίσια, τοποθετεί στις γειτονιές τους ειδικούς μπλε κάδους ενώ κάθε σπίτι θα προμηθευτεί την ειδική σακούλα και έντυπο με σαφείς οδηγίες.
Σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε όλους αρωγούς ώστε με κοινές πρωτοβουλίες να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Δημιουργούμε νοοτροπία οικολογικής συνείδησης, μειώνουμε την περιβαλλοντική ρύπανση και εξοικονομούμε οικονομικούς πόρους για τη δημιουργία έργων. Γιατί ανακύκλωση σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος και του μέλλοντος και συγχρόνως σημαίνει οικονομία και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής» επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Παράλληλα, ο κ. Καψάλης καλεί τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της ανακύκλωσης συνδράμοντας συνολικά στην δημιουργία μιας μεγάλης και δυνατής αλυσίδας οικολογικής συνείδησης. «Το οφείλουμε στον πλανήτη, το οφείλουμε στον εαυτό μας και πάνω απ’ όλα το οφείλουμε στα παιδιά μας. Είμαι βέβαιος ότι το Πωγώνι θα στηρίξει έμπρακτα την ανακύκλωση και θα στείλει ένα δυνατό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος» καταλήγει η ενημερωτική επιστολή.
Να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση τοποθετούνται οι πρώτοι κάδοι με στόχο ο αριθμός τους να αυξηθεί στο άμεσο μέλλον.