Στο Ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας η Ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αρταίων

Με φόντο το μνημείο ορόσημο της Άρτας, το ιστορικό Γεφύρι, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η Ορκωμοσία του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και Τοπικών Συμβούλων που προέκυψαν από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων φορέων και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία όλων των αιρετών του Δήμου Αρταίων για την αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, αφού ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην τελετή, συνεχάρη όλους όσους εξελέγησαν, αλλά και εκείνους που συμμετείχαν στις εκλογές και δεν εξελέγησαν, καθώς έθεσαν εαυτούς για το κοινό καλό της Άρτας και τους κάλεσε να είναι ενεργοί δίπλα του. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «είμαστε έτοιμοι για μια νέα θητεία, με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και διάθεση προσφοράς για την Άρτα και στους Αρτινούς».

Επεσήμανε, ακόμη ότι «αυτός ο όρκος που πριν λίγο δώσαμε είναι ένας όρκος δέσμευσης με όλους τους Αρτινούς πολίτες. Με τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν για μια νέα θητεία, αξιολογώντας: Το όραμά μας, το πρόγραμμά μας, το μέχρι σήμερα έργο μας, το ήθος μας και τις αρχές μας, τις προθέσεις μας, τη σκληρή και μεθοδική δουλειά μας και την ικανότητά μας να πάμε την Άρτα ακόμη πιο μπροστά. Να κάνουμε την περιοχή μας ακόμη πιο λειτουργική, ακόμη πιο σύγχρονη, ακόμη πιο φιλική στους συμπολίτες μας. Μια Άρτα ακόμη πιο τουριστική και πιο αναπτυξιακή. Να κάνουμε την Άρτα περήφανη ξανά. Όπως κάναμε και στην πρώτη μας θητεία, έτσι και στη δεύτερη, μπορούμε να δεσμευθούμε ότι θα δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία χαμένη».

«Το Γεφύρι ενώνει»

Σύμφωνα με τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Αρταίων, οι εκλογές αποτελούν πια παρελθόν. «Μπροστά μας έχουμε μια νέα πρόκληση, καθώς και μια πολύ σημαντική ευκαιρία. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, παραμερίζοντας τις όποιες πολιτικές μας διαφορές και βάζοντας πρώτα και πάνω από όλους και όλα την Άρτα και τους Αρτινούς μπορούμε να ολοκληρώσουμε το όραμα που έχουμε ήδη ξεκινήσει να υλοποιούμε και να αλλάξουμε την Άρτα. Να συνθέσουμε τα οράματά μας, τα σχέδιά μας και τις προτάσεις μας για την Άρτα και να βρούμε την κοινή συνισταμένη τους για το καλό της περιοχής μας. Να παραμερίσουμε εγωισμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Και να προχωρήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με κοινό βηματισμό στη νέα θητεία.

»Αυτός, άλλωστε, είναι και ο συμβολισμός του τόπου που βρισκόμαστε σήμερα, εδώ στο Ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας. Γιατί το Γεφύρι ενώνει. Ενώνει τον μεγάλο μας Δήμο, την πόλη και τα χωριά μας, τις 2 Μητροπόλεις μας. Ενώνει, όμως και ανθρώπους και ιδέες, αντιλήψεις, νοοτροπίες και οράματα. Τα οποία μπορεί αρχικά να φαίνονται διαφορετικά, αλλά όλα μαζί συμβάλλουν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η «γεφύρωση». Για το κοινό καλό. Προς το συμφέρον της Άρτας και των Αρτινών. Με συνεργασία και με πολιτικό πολιτισμό, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη».

«Θα γίνουν ακόμη περισσότερα»

Προχωρώντας σε σταχυολόγηση των βασικών προτεραιοτήτων για τη νέα θητεία, ο κ. Τσιρογιάννης υπογράμμισε ότι τα προηγούμενα 5 χρόνια έγιναν πολλά. «Πράγματα για τα οποία είμαστε υπερήφανοι και τα οποία έχουν αλλάξει την εικόνα της Άρτας. Τα επόμενα 4 χρόνια θα γίνουν ακόμη περισσότερα. Ευρισκόμενοι σήμερα εδώ στο Ιστορικό μας Γιοφύρι, βάζουμε στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων μας για την επόμενη θητεία:

Την Ολοκλήρωση της Οριοθέτησης του Ποταμού Αράχθου, την οποία καταφέραμε όλοι οι φορείς μαζί να ξεκινήσει να υλοποιείται
Την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Άρτας, για την οποία ήδη εργαζόμαστε εντατικά και έχουμε δει πολύ σημαντικά αποτελέσματα.
Τα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η περιοχή μας
Την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων
Τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας
Την στήριξη των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και της επιχειρηματικότητας»
Την στήριξη του Αθλητισμού, της Παιδείας και της Νέας Γενιάς.
Την εξυπηρέτηση του Δημότη
Επιπλέον, έκανε αναφορά στα σημαντικά έργα «γέφυρες» των δύο θητειών.

«Ζωντανεύουμε μνήμες σώζοντας κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με την αξιοποίηση και τη λειτουργία του πρώην ΞΕΝΙΑ Άρτας με 3.5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ως καφέ εστιατόριο, δημοτική βιβλιοθήκη, δημοτικό ωδείο και αμφιθεατρική σκηνή. Ένα έργο που θα αποδοθεί ξανά στους Αρτινούς μετά από 30 χρόνια.
Αναπαλαιώνουμε το Ιστορικό Δημαρχείο, στο ιστορικό κέντρο της Άρτας με 2.5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ
Ξεκινήσαμε και ολοκληρώνουμε την κατασκευή του Ειδικού Σχολείου στο Γλυκόριζο, με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ.
Στηρίζουμε το «επιχειρείν» με την χωροθέτηση και την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου και
Την τοπική οικονομία με την κατασκευή του Μόνιμου Εκθεσιακού Χώρου
Αναβαθμιζόμαστε και δημιουργούμε ταυτότητα με τη δημιουργία του Open Mall με 3.5 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ,
Με την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Άρτας, με 1 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, ώστε να λειτουργεί όλο το χρόνο.
Με τις αναπλάσεις σε Παρηγορήτισσα και Κάστρο με 2 εκ. ευρώ, που θα αλλάξουν την εικόνα του κέντρου της πόλης
Με την δημιουργία της Πολιτιστικής Διαδρομής, με 2.5 εκ. ευρώ που θα συνδέει τα μνημεία που βρίσκονται εντός αστικού ιστού της Άρτας, με την ταυτόχρονη κατασκευή ποδηλατοδρόμων
Παράλληλα, συνεχίζουμε και είμαστε δίπλα στον πρωτογενή τομέα με τις ασφαλτοστρώσεις 50 χιλιομέτρων αγροτικών δρόμων που οδηγούν σε πτηνό-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και σε αγροτικές καλλιέργειες, με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ».