Στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων η Μ. Τζούφη

Τη διαχρονική και ουσιαστική προσφορά του Κέντρου Υγείας Ιωαννίνων (πρώην ΙΚΑ) επεσήμανε η Μερόπη Τζούφη, κατά τη συνάντησή της με το διευθυντή, Κ. Φώτο και τους εργαζόμενους της μεγαλύτερης πρωτοβάθμιας δομής υγείας της περιοχής.

Κατά την επίσκεψή της, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε το βαθμό ετοιμότητας του Κέντρου Υγείας και ενημερώθηκε από το διευθυντή του Κέντρου Υγείας για τον αριθμό των προληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες της πανδημίας.

Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη διασύνδεσης όλων των βαθμίδων υγείας και εμπλοκής όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού υγειονομικού προσωπικού. Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, η οποία κάνει λόγο για καθυστερήσεις στην ένταξη των 161 Κέντρων Υγείας και των 42 Περιφερειακών Ιατρείων στο δυναμικό των υποδομών για την αντιμετώπιση του Covid-19, ενώ θέτει ως επιτακτική ανάγκη την ενσωμάτωση των ΤΟΜΥ στο ΕΣΥ και την τροποποίηση του πλαισίου για τους συμβεβλημένους γιατρούς -οικογενειακούς και μη- με τον ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, η Μερόπη Τζούφη αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τονίζοντας πως οι συνθήκες επιβάλλουν την υιοθέτηση ενός διαφορετικού μοντέλου οργάνωσης που θα περιλαμβάνει τις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας και θα βοηθά στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.