Στο Σπήλαιο Περάματος το λιμανάκι- Καμία κουβέντα απο το Δήμο για τις ζημιές

Το ζήτημα είναι όμως "ποιός" το παρέλαβε και γιατι...

Επειδή στο epirusnow.gr παρέχουμε το βήμα σε οποιονδήποτε μας το έχει ζητήσει,παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών.αυτό δεν σημαίνει όμως οτι δεν χρειάζεται ψάξιμο το όλο θεμα το οποίο απο μια πρώτη ματια φαίνεται οτι…μπάζει. Άλλωστε πρόκειται για έργο που…ουσιαστικά δεν έχει παραληφθεί απο τον…κατασκευαστή του. Οι ιδιώτες που θα έρθουν με ποιόν θα συνάπτουν συμφωνίες και έναντι ποιού τιμήματος;Θα δημοσιοποιούνται στοιχεία η…οχι;Άσε που λόγω βανδαλισμών το έργο σίγουρα θα χρειαστεί παρεμβάσεις….

Τα έργα που ενδεχομένως χρειαστούν, πως θα ανατεθούν και απο ποιόν;Υπάρχει και το κακό προηγούμενο άλλωστε..Θα ψάξουμε λεπτομέρειες και θα επανέλουμε.

Ιδού και η ανακοίνωση του Δήμου:

Στην υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του ΝΠΔΔ του Δήμου με την επωνυμία «Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων», με την οποία προχωρά η δωρεάν παραχώρηση προς το Νομικό αυτό Πρόσωπο του παραλιμνίου αθλητικού χώρου της ΤΚ Περάματος Ιωαννίνων, για χρονικό διάστημα 15 ετών, όπως είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, προχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο πρόεδρος του Σπηλαίου, Νίκος Σαρακατσάνος.

Πρόκειται για μια απόφαση που ενισχύει την αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων και αναβαθμίζει το ρόλο ενός Νομικού Προσώπου του Δήμου που ανήκει και διοικείται 100% απ’ αυτόν.

«Η διαχρονική προσφορά του Σπηλαίου στην περιοχή του Περάματος αλλά η την εμπιστοσύνη με την οποία το περιβάλλουν οι κάτοικοι του, επειδή γνωρίζει το σφυγμό της τοπικής κοινωνίας είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο χώρος αυτός έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης και ανάπτυξης ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες του δήμου μας, τους συμπολίτες μας και είναι πραγματικό στολίδι για τους κατοίκους του Περάματος. Το Σπήλαιο Περάματος έχει μεγαλύτερη ευελιξία να πραγματοποιήσει τα απαραίτητα βελτιωτικά έργα, τη διαχείριση, τη συντήρηση και την επίβλεψη του χώρου με βάση έναν σχεδιασμό που έχει ήδη εκπονήσει, ενώ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως να αξιοποιήσει τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Τι προβλέπει η σύμβαση

Μεταξύ των όρων της σύμβασης δωρεάν παραχώρησης τη χρήσης προβλέπονται τα εξής:

α) H ευθύνη, η εποπτεία της λειτουργίας και η συντήρηση του χώρου θα ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Σπήλαιο Περάματος,

β) η παραχώρηση δυνατότητας στο Σπήλαιο Περάματος για εκμίσθωση τμημάτων του χώρου σε ιδιώτες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για χρόνους που δεν θα υπερβαίνουν το χρόνο της προγραμματικής σύμβασης και για χρήσεις που επιτρέπονται στην περιοχή, όπως π.χ. αθλητικές εγκαταστάσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κ.λ.π.

γ) η είσπραξη του ή των μισθωμάτων από το Σπήλαιο Περάματος και η παραχώρηση της δυνατότητας και της ιδιότητας στο Σπήλαιο Περάματος να είναι διάδικος σε τυχόν δίκες που μπορεί να προκύψουν από τις μισθώσεις ή έργα που αυτό αναθέτει σε τρίτους

δ) η δυνατότητα στο Σπήλαιο Περάματος να πραγματοποιεί το ίδιο ή μέσω τρίτων έργα μικρής κλίμακας για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου.