«Συγκοινωνοί… Ορχούμενοι»-Αύριο η ετήσια εκδήλωση του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων

«Συγκοινωνοί …Ορχούμενοι» ο τίτλος της φετινής παράστασης και είναι εκείνοι που με μέσο το χορό, την πιο άρτια έκφραση του σώματος δημιουργούν και συνδιαμορφώνουν μια κοινωνία, μια κοινότητα επικοινωνίας.
Στην σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου που υπογράφει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Παπαλεοντίου επισημαίνεται ότι «με έμφαση στην τοπική παράδοση αλλά και με τον κοσμοπολιτισμό που χαρακτηρίζει το ζαγορίσιο πνεύμα χτίζεται και η φετινή παράσταση. Ο Σύνδεσμος Ζαγορισίων, μιας και είμαστε κοντά στο επετειακό του έτος (το 2017 γιόρτασε τα εκατό χρόνια από την ίδρυσή του το 1917), υπηρετεί με τις δράσεις του όλα αυτά τα χρόνια το ζαγορίσιο και εθνικό πολιτισμό, με την εξωστρέφεια όμως και το δεκτικό πνεύμα που πάντα χαρακτήριζε τους ζαγορίσιους. Κι όλη αυτή η θαυμαστή περιήγηση γίνεται, όπως κάθε χρόνο, με μια γνωστή και αγαπημένη παρέα: τους χορευτές του Συνδέσμου και όλους τους άλλους συντελεστές του προγράμματος, που υπερβάλλουν εαυτόν ώστε με επιτυχία να διαχειριστούν το τεράστιο έργο που κάθε χρόνο αναλαμβάνουν, έργο πρακτικό αλλά και πνευματικό».
Συντελεστές της παράστασης είναι:
Υπεύθυνος Προγράμματος και Χορού: Γιάννης Τριφύλλης.
Μουσικοί: Βασίλης Παπαγεωργίου (κλαρίνο), Γιώργος Πατσούρας (τραγούδι), Κώστας Καραπάνος (βιολί), Φώτης Παπαζήκος (τραγούδι, λαούτο), Τάσος Ντάφλος (κρουστά), Σαράντης Δράμαλης και Αποστόλης Δούγαλης (τρομπέτα).
Θα χορέψουν τα παιδιά του Συνδέσμου, ενώ θα παρουσιαστούν τραγούδια και χοροί από τις περιοχές Βοΐου, Νομού Πέλλας, Κυθήρων, Ηπείρου και Ζαγόρι.
Γενική είσοδος 5 ευρώ. Ελεύθερη είσοδο στα ΑΜΕΑ και τα παιδιά κάτω των 12 ετών.