Συγχαρητήρια Περιφερειάρχη για την εμφάνιση των αθλητών της Κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς του Ρίο

 

O Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Θέλω να συγχαρώ δημόσια τους Ηπειρώτες Στέφανο Ντούσκο, Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα, που συμμετείχαν στα πληρώματα κωπηλασίας που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Ρίο της Βραζιλίας. Και μόνο η συμμετοχή αποτελεί ύψιστη τιμή.  Πολύ περισσότερο όμως  η  αγωνιστικότητα και η κατάταξή τους στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον του αθλήματος στην Ήπειρο, δίνοντας ταυτόχρονα το έναυσμα και σε άλλα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και την κωπηλασία.

Είναι καιρός η Πολιτεία να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του αθλητισμού και ιδιαίτερα του μη επαγγελματικού, ώστε να υπάρχουν κίνητρα και υποδομές για την ανάπτυξή του.

Σε ο, τι αφορά την Περιφέρεια, κατά καιρούς έχουμε ανταποκριθεί στην επίλυση άμεσων προβλημάτων που υπάρχουν σχεδόν για όλα τα αθλήματα, (ποδόσφαιρο, κωπηλασία, άρση βαρών, κολύμβηση, τένις, αγωνίσματα δρόμου κ.α.).   Πρέπει να γίνει όμως κατανοητό ότι ο ρόλος της Περιφέρειας- όπως έχει καθοριστεί νομοθετικά-είναι επικουρικός καθώς οι εγκαταστάσεις ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων φορέων, η δε ευθύνη του αγωνιστικού αθλητισμού στις ομοσπονδίες. Η Περιφερειακή Αρχή, είναι πάντα ανοικτή σε συνεργασίες, κάτω φυσικά από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις”.