Συνάντηση Ελισάφ τον Πρέσβη της Πολωνίας

Ουσιαστική και γόνιμη συνεργασία με τον Πρέσβη της Πολωνίας Artur Lompart στην Ελλάδα είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Ο κ. Ελισάφ υποδέχθηκε τον Πολωνό διπλωμάτη στο γραφείο του και είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν την διεύρυνση της συνεργασίας στον τουριστικό τομέα, στον πολιτισμό και την εκπαίδευση.
Επίσης έγινε συζήτηση για την ενεργειακή κρίση, πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη και την συνεργασία σημειώνοντας ότι «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την ενδυνάμωση των σχέσεων και την αύξηση του αριθμού επισκεπτών από την Πολωνία στην περιοχή μας».
Ο Πρέσβης θα βοηθήσει από την πλευρά του στην οργάνωση της παρουσίας του προορισμού «Ιωάννινα» στην Πολωνία στο πλαίσιο της Διπλωματίας Πόλεων.
Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα με σκοπό να διοργανωθεί στα Γιάννενα εβδομάδα αφιερωμένη στην Πολωνία με πιθανότερο χρόνο την επόμενη άνοιξη.
«Έχουμε πολλά πεδία που μπορούμε να αναπτύξουμε αυτή την συνεργασία. Θα είμαστε σε τακτική επικοινωνία καθώς κάναμε το πρώτο βήμα με τη σημερινή μας συνάντηση», σημείωσε ο Δήμαρχος.
Ο Πολωνός Πρέσβης ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο για την συνεργασία που είχαν τονίζοντας ότι οι απόψεις που κατατέθηκαν ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.
Σκοπός της Πρεσβείας είναι να εμβαθύνει τις σχέσεις με τους Δήμους της χώρας και όπως τόνισε τα Ιωάννινα αποτελούν από τα πιο σημαντικά περιφερειακά κέντρα της χώρας.
Υποσχέθηκε ότι από την πλευρά του θα βοηθήσει στην προβολή της πόλης στην χώρα του και στην αύξηση των επισκέψεων τουριστών από την Πολωνία.