Συνάντηση της Μ. Κεφάλα με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού

Εν όψει της επίσκεψης του Υπουργού Τουρισμού αύριο στα Ιωάννινα και με στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού Ιωαννίνων στον χάρτη των εγχώριων και ξένων τουριστικών προορισμών, η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα πραγματοποίησε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου.

Η Βουλευτής ανέδειξε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής της, τα οποία αποτελούν πόλο τουριστικής έλξης, όπως η πολιτιστική ταυτότητα και η πλεονεκτική γεωγραφική θεση,σε συνδυασμό με τις συγκοινωνιακές υποδομές.

Διατύπωσε προτάσεις για την περαιτέρω τόνωση της τοπικής Οικονομίας για όλες τις εποχές του χρόνου μέσω δράσεων και στοχευμένων πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα, ενώ συζητήθηκαν και παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν υπό το νέο φορολογικό καθεστώς που θα δυναμώσουν σταδιακά και τις τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή.

Τέλος συζητήθηκε και το κομμάτι των εναλλακτικών μορφών τουρισμού ως μια σημαντική πρόκληση, που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ,ως ευκαιρία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και ενίσχυση της οικονομίας και περαιτέρω Ανάπτυξης.

Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και κατατέθηκαν προτάσεις για τον Εκκλησιαστικό Τουρισμό, καθώς ο Νομός Ιωαννίνων διαθέτει εξαιρετικά μνημεία θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος,για τα οποία η Περιφέρεια Ηπείρου διέθεσε τα τελευταία χρόνια χρόνο και χρήμα για την συντήρηση και ανάδειξή τους.