Συνάντηση της Μερόπης Τζούφη με μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βαυαρίας

Με τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βαυαρίας, κ. Καλλέργη και τον Αντιπρόεδρο κ. Κατεφίδη, συναντήθηκε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λανόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο προσωπικό, τις υποδομές και την ενίσχυση των ελληνικών σχολείων που εδρεύουν στο Μόναχο και τη Νυρεμβέργη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στο Μόναχο ζουν περί τους 27.000 Έλληνες και στη Νυρεμβέργη περίπου 12.000 Έλληνες.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Υφυπουργός έχει ήδη πραγματοποιήσει ακόμη δύο συναντήσεις για τα Ελληνικά Σχολεία Εξωτερικού. Με τον κ. Σιδηρόπουλο, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου «Αθηνά», με θέμα την αναγνώριση ισοτιμίας του Λυκείου με τα αντίστοιχα ελληνικά Λύκεια της ημεδαπής. Το Υπουργείο έχει ήδη υπογράψει τη σχετική απόφαση και αναμένεται η έκδοσή της σε ΦΕΚ.

Επιπλέον, συνάντηση είχε η Υφυπουργός και με τον Συντονιστή Εκπαίδευσης Νότιας Αφρικής κ. Βλάχο, όπου μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε η ίδρυση Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ) στη Ζιμπάμπουε, με τη σχετική Υπουργική Απόφαση να βρίσκεται προς τελική υπογραφή.