Συνάντηση Τσίρκα-Βασιλειάδη για τις αθλητικές υποδομές στο Νομό Άρτας

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 16/03 ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, στην οποία έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος για τις ανάγκες σε αθλητικές υποδομές στον Νομό της Άρτας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ειδικότερα θέματα αθλητικών υποδομών του Nομού Άρτας και εκφράστηκε η βούληση της πολιτείας να συμβάλει έμπρακτα στην κατεύθυνση στήριξης και αναβάθμισής τους. Τα προηγούμενα χρόνια ο Νομός Άρτας στερήθηκε οικονομικής βοήθειας από την πολιτεία για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών.

Από την πλευρά του βουλευτή Άρτας προωθήθηκαν και υποστηρίχτηκαν τα αιτούμενα για χρηματοδότηση έργα που όλο το προηγούμενο διάστημα έχει συζητήσει με τους αυτοδιοικητικούς και τους αθλητικούς φορείς και ειδικότερα τα εξής έργα:

  • Αντικατάσταση συνθετικών δαπέδων και επισκευή περίφραξης στα γήπεδα τένις.
  • Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Τ.Κ. Κεραματών του Δήμου Αρταίων.
  • Αντικατάσταση στέγης, εγκατάσταση φωτισμού και εργασίες συντήρησης του Αθλητικού Κέντρου Άρτας.
  • Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κλειστού Γυμναστηρίου Κωστακιών Άρτας.
  • Παρεμβάσεις και βελτιώσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις των Δήμων Κ. Τζουμέρκων, Ν. Σκουφά και Γ. Καραϊσκάκη.

Ο κ. Τσίρκας τόνισε την ανάγκη για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών της Άρτας που υστερεί σε αυτό το επίπεδο. Το αμέσως επόμενο διάστημα και σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς και τους αθλητικούς φορείς του Nομού  και σύμφωνα με τις αντικειμενικές δυνατότητες χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα ιεραρχηθούν τα παραπάνω έργα και θα προχωρήσει σταδιακά η διαδικασία ένταξής τους στο ΠΔΕ.