Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με Δήμους και άλλους φορείς ενέκρινε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης

Τη σύναψη νέων προγραμματικών συμβάσεων με Δήμους, την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και ΤΟΕΒ για την υλοποίηση έργων πολιτισμού και βελτίωσης οδικών υποδομών ενέκρινε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, που συνεδρίασε σήμερα με την Προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταυρούλας Μπραΐμη- Μπότση.

 

Αναλυτικά θα συναφθούν προγραμματικές συμβάσεις με τους παρακάτω Δήμους:

 

  • Με το Δήμο Ιωαννιτών για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Ισόπεδων Κυκλικών Κόμβων». Το έργο αφορά στην μετατροπή τριών διασταυρώσεων σε ισόπεδους κυκλικούς κόμβους με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, όπως προβλέπεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για τις διασταυρώσεις:
  • Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αντιρρίου, Οδού Ιωαννίνων και συνδετήριας Περιφερειακής Οδού πόλης
  • Λεωφόρος Γράμμου, Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως & Οδός Καλπακίου
  • Λεωφόρος Γράμμου – Ίωνος Δραγούμη

 

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ιωαννιτών, ενώ η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει – μεταξύ άλλων – την παραχώρηση της σχετικής άδειας παρέμβασης στο οδικό δίκτυο της αρμοδιότητάς της.

 

  • Με το Δήμο Πάργας για την πράξη «Εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμών Καναλακίου,           Χόχλας, και Αμμουδιάς Δήμου Πάργας».
  • Με Δήμο Ζαγορίου για το έργο «Δαπάνες  δωδεκάμηνης λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Αγάπιος Τόλης»  προϋπολογισμού 15.000€ ως προ του χρόνο διάρκειας ισχύος αυτής.
  • Με Δήμο Ζηρού για «Αποκατάσταση οδικού δικτύου και κατασκευή τεχνικών εντός του οικισμού Τ.Κ Παπαδατών για την προστασία οδών και παρακείμενων κατοικιών από πλημμύρες», προϋπολογισμού 15.000 €.
  • Με Δήμο Ιωαννιτών για: « Ασφαλτόστρωση δρόμου εντός οικισμού Γορίτσας στην περιοχή προς τον κάμπο Κουτσελιού» , προϋπολογισμού 79.200 ευρώ
  • Με Δήμο Ιωαννιτών για  «Μεταφορά δικτύων ΔΕΥΑΙ» της Πράξης «Εργασίες έργου Οδός Σταύρου Νιάρχου».
  • Με Δήμο Αρταίων για την «Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κερκίδων 250 θέσεων στο γήπεδο Γραμμενίτσας, 150 θέσεων στο γήπεδο Καμπής και 150 θέσεων στο γήπεδο Καλαμιάς» προϋπολογισμού 560 ευρώ.

 

Με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, εγκρίθηκε η σύναψη τριών προγραμματικών συμβάσεων για τα έργα:

  • «Αποκατάσταση Ι.Ν Γενεσίου της Θεοτόκου Αγίου Μηνά Ζαγορίου», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
  • «Σωστικές εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών στον Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Γρανίτσας, Δήμου  Ζίτσας», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.
  • «Αποκατάσταση βοηθητικού κτιρίου & χαγιατιού Ι.Ν Αγίας  Τριάδος Καβαλλαρίου», προϋπολογισμού 18.500 ευρώ.

 

Με τον ΤΟΕΒ Αχέροντα Γλυκής η σύναψη προγραμματικής σύμβασης αφορά την   ««Προμήθεια Η/Μ υλικών και αντλητικού συγκροτήματος κεντρικού αντλιοστασίου του  ΤΟΕΒ Αχέροντα-Γλυκή», προϋπολογισμού 24.800 Ευρώ

 

Γνωμοδοτήσεις

 

Επίσης η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επί των φακέλων Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων:

 

  1. «Επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας από 31.000 σε 49.000 ορνίθια κρεατοπαραγωγής, στην Τ.Κ. Πετσαλίου Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων».
  2. Κινητή μονάδα παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στο Τ.Κ. Αργυρότοπου του Δήμου Ηγουμενίτσας,».
  3. «Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 28.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, στην Τ.Κ. Νεοχωρίου, Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων».
  4. «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 45.000 πτηνών πάχυνσης, με υδρογεώτρηση, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Βάλτος», της Τ.Κ. Κωστακιών του Δ. Αρταίων (υπαγωγή στην οδηγία IED)».
  5. «Αύξηση δυναμικότητας πτηνοτροφικής μονάδας, από 26.000 πτηνά πάχυνσης σε 44.000 πτηνά, εγκατεστημένη στη θέση «Μεσοβούνι», της Τ.Κ. Πετραλώνων, Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων».

 

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση για την τροποποίηση ΑΕΠΟ Μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοέλαια- βιορευστά, με αύξηση ισχύος από 0,1 σε 1 MW,  στη θέση «ΤΣΑΠΕΛΑ» αρ. τεμ. 224, Τ.Κ. Σπαθαρέων, του Δήμου Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας».