Τα κρασιά της Ζίτσας στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση οίνου στο Ντίσελντορφ

Δυναμική ήταν η παρουσία των οινοποιείων της Ζίτσας  στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση οίνων και ποτών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Μάρτιο, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αφουγκραζόμενη το αίτημα των οινοποιείων αλλά και του Δήμου Ζίτσας ανέλαβε την πρωτοβουλία και για πρώτη φορά φέτος συμμετείχε με δικό της περίπτερο στη διεθνή εμπορική έκθεση “Prowein” όπου φιλοξενήθηκαν οι οινοποιοί της περιοχής.

Το περίπτερο προσέλκυσε πολλούς ξένους επισκέπτες, επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γηγενείς ποικιλίες του ηπειρωτικού αμπελώνα και ειδικότερα της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας και να διαπιστώσουν την εξαιρετική γεύση και ποιότητα των κρασιών και του τσίπουρου. Οι εκθέτες – οινοποιοί είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να έρθουν σε επαφή με αγοραστικό κοινό παγκόσμιας κλίμακας, εδραιώνοντας έτσι νέες συνεργασίες.

Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας  με την καταλυτική συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, απέδειξε πως παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για την προώθηση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό την Περιφερειακή Αρχή και το αρμόδιο Τμήμα Φυσικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Η συμμετοχή σε διοργανώσεις σαν τη συγκεκριμένη έκθεση, αποδεικνύει  περίτρανα πως με τη συνέργεια μπορεί να επιτευχθεί ο κοινός στόχος που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ηπειρωτικών οινοποιείων.