Τελεσίγραφο από τη Μόσχα για παράδοση της Μαριούπολης

Η Ρωσία με τελεσίγραφό της ζητάει από την Ουκρανία να δώσει την απάντησή της για παράδοση της Μαριούπολης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, σύμφωνα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, για τη διάσωση αμάχων από τις 10 το πρωί της 21ης Μαρτίου θα ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι από τη Μαριούπολη, τόσο στην ανατολική όσο και στη δυτική κατεύθυνση.

Από τις 10:00 έως τις 12:00, μάλιστα, προτείνει να οργανωθεί μια έξοδος από την πόλη Ουκρανών στρατιωτικών και ξένων μισθοφόρων χωρίς όπλα -σε αυτήν την περίπτωση, είναι εγγυημένο ότι θα σώσουν τη ζωή τους, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο. Μετά από αυτό, ανθρωπιστικές συνοδείες θα πρέπει να περάσουν στη Μαριούπολη και οι άμαχοι να εκκενωθούν. Εκπρόσωποι του ΟΗΕ, του ΟΑΣΕ και του Ερυθρού Σταυρού κλήθηκαν να συνοδεύσουν αυτή την ανθρωπιστική επιχείρηση «επί τόπου».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε το Κίεβο να είναι λογικό και να ακυρώσει τις οδηγίες που δόθηκαν νωρίτερα, οι οποίες υποχρέωναν τους μαχητές στη Μαριούπολη να θυσιαστούν.

Το ρωσικό υπουργείο, μάλιστα, θέλει να λάβει γραπτή απάντηση από το Κίεβο σε αυτές τις προτάσεις πριν από τις 05:00 της Δευτέρας. Ο ρωσικός στρατός απηύθυνε έκκληση στις Αρχές της Μαριούπολης, σημειώνοντας ότι τώρα έχουν το δικαίωμα να κάνουν μια ιστορική επιλογή -είτε να είναι με τον λαό τους είτε με τους «κλέφτες». Διαφορετικά, αντιμετωπίζουν στρατοδικείο, τόνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: iefimerida.grΠόλεμος στην Ουκρανία: Τελεσίγραφο από τη Μόσχα για παράδοση της Μαριούπολης – iefimerida.gr