«Της Άνοιξης λουλούδια Της Πασχαλιάς τραγούδια» από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών ΠΚΔΙ

«Της Άνοιξης λουλούδια, της Πασχαλιάς τραγούδια» από περιοχές της Ηπείρου και της Ελλάδας θα χορέψουν και θα ερμηνεύσουν, πάνω στον Παραδομένο Τρόπο και Ύφος, οι 250 περίπου χορευτές και χορεύτριες του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, στην 20η συνεχόμενη θεματική Ετήσια Μουσικοχορευτική τους παραγωγή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

Το διεθνώς βραβευμένο γιαννιώτικο συγκρότημα αναπτύσσει για δεκαετίες πολυσχιδή δραστηριότητα στους τομείς των θεματικών παραγωγών, της διοργάνωσης σεμιναρίων, συνεδρίων, συναυλιών και παράλληλων δραστηριοτήτων. Έχει έντονη παρουσία στο εξωτερικό όπου μεταξύ άλλων έχει διακριθεί με βραβείο για την 1η θέση στο χορό και την 3η στο τραγούδι σε επίσημο διαγωνιστικό φεστιβάλ. Επίσης είναι καταγεγραμμένο στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για παρουσία του σε γεγονός που αφορούσε στους λαϊκούς χορούς.

Έχει παρουσιαστεί σε όλους σχεδόν τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας πανελλήνιας και δορυφορικής εμβέλειας.

Η συγκεκριμένη μουσικοχορευτική παραγωγή  του Συγκροτήματος, είναι η 4η για τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά μετά το Αποκριάτικο Φεστιβάλ, το 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Παραδοσιακών Συγκροτημάτων και την Γιορτή Απόσταξης Τσίπουρου.

Την διδασκαλία της ύλης και σκηνική παρουσίαση των προγραμμάτων έχουν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης.

Την μουσική συνοδεία έχουν οι: Κώστας Βέρδης (Κλαρίνο), Γιώργος Πατσούρας (τραγούδι), Διαμαντής Παπαναστασίου (κρουστά), Γιώργος Μπέλλος (καβάλι), Γιάννης Λύτος (ακορντεόν), Βασίλης Τσίκας (λαούτο), Φώτης καραμπάς (βιολί).