Τη μνήμη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά τίμησε ο Δήμος Πωγωνίου

Η εκδήλωση, που τελείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε στον Παρακάλαμο, τόπο καταγωγής της οικογένειας Μελά, όπου διασώζεται ο οικογενειακός πύργος.

Το πρωί, στο άγαλμα του μεγάλου ήρωα, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις στρατιωτικές και πολιτειακές αρχές και μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης μίλησε για την αγάπη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου στην πατρίδα και τα ιδανικά της, κάνοντας αναφορά σε ιστορικά στοιχεία.

Για έναν μεγάλο ήρωα που ενέπνευσε το ελληνικό έθνος έκανε λόγο ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο ‘αμνός του Γένους’ ήταν ένας από τους τρεις άνδρες που κίνησαν στον τροχό της ιστορίας. Ο Παύλος Μελάς κατείχε ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους Μακεδονομάχους γιατί ο θάνατός του σήμανε τις καμπάνες της Ανάστασης του Γένους. Ο τραγικός του θάνατος καθαγίασε τον Μακεδονικό Αγώνα και σε αυτόν τον μεγάλο Ήρωα αξίζει κάθε τιμή και δόξα»

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου κ. Θωμάς Δημητρίου διανθίζοντάς την με απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές των σχολείων Παρακαλάμου.