Τιμήθηκε η 199η επέτειος της επανάστασης των Καλαρρυτών

Με κάθε επισημότητα, έστω και με περιορισμούς ως προς την παρουσία των πολιτών λόγω των υγειονομικών συνθηκών τιμήθηκε την Κυριακή 5 Ιουλίου η 199η επέτειος της επανάστασης των Καλαρρυτών (1821-2020), στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Τσουβάλας, τον οποίο συνόδευαν ο Γενικός Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης και ο Αστυνομικό Διευθυντής Ιωαννίνων Βασίλης Μουσελίμης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Ιερό Ναο Αγίου Νικολάου Καλαρρυτών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτας Καλλίνικου και ακολούθησε εκφώνηση πανηγυρικού λόγου από τον Σωτήριο Σακαβίτση με τίτλο «Καλαρρύτες χθες και σήμερα». Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που βρίσκεται στον περίβολο του Ναού.

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν στους παρευρισκόμενους, κατά τη διάρκεια ενός μικρού κεράσματος στην πλατεία, ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Κ. Τσουβάλας, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές και ο περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου Ηλίας Γκαρτζονίκας, οι οποίοι εστίασαν στην αποφασιστικότητα και τη θυσία των Καλαρρυτινών, αλλά και στην ανάγκη ομοψυχίας ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Το παρών έδωσαν επίσης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βαγγέλης Γιωτόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Γέροντας και Χρήστος Σκαμνέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κώτσιας, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος πολιτιστικών θεμάτων Γεωργία Παπαδημητρίου, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Καλαρρυτών Σωτήρης Μπακαγιάννης και Συρράκου Γιώργος Βαϊτσης, εκπρόσωποι συλλόγων και των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού.