Τι δηλώνει η Πυροσβεστική για την πυρκαγιά στο τέμενος Βαγιαζίτ στο Διδυμότειχο

Τι δηλώνει η Πυροσβεστική υπηρεσία για την καταστροφή που έχει υποστεί το κτήριο αλλά και και για τα αίτια της πυρκαγιάς Στις 3 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία από την αστυνομία για την πυρκαγιά στο Τέμενος και κινητοποιήθηκαν άμεσα από όλη την Περιφέρεια 16 πυροσβεστικά οχήματα υδροφόρα και τρία ειδικά οχήματα για να γίνει επέμβαση από το πάνω μέρος του κτηρίου.
Στο σημείο βρέθηκαν για την κατάσβεση 54 πυροσβέστες και μια μεγάλη αστυνομική δύναμη αλλά και στρατός. Λόγω της έκτασης της φωτιάς εκκενώθηκαν προληπτικά τριγύρω κτήρια για τον φόβο εξάπλωσης αλλά ευτυχώς η Πυροσβεστική κατάφερε να περιορίσει την Πυρκαγιά στο τέμενος.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από την πυρκαγιά έχουν καταστραφεί το εσωτερικό του τεμένους και η στέγη ενώ και η υπερκατασκευή για την προστασία του κτηρίου που είχε τοποθετηθεί έχει αλλοιωθεί σε μεγάλο βαθμό και υπάρχει αυτή την στιγμή ο φόβος η υπερκατασκευή να καταρρεύσει και να συμπαρασύρει και μέρος του τεμένους που διασώθηκε από την πυρκαγιά.
Όπως δήλωσε ο κ. Ρήγας Ναθαναήλ, διοικητής Πυροσβεστικής Περιφέρειας ΑΜ-Θ, για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση με την εποπτεία της εισαγγελίας Ορεστιάδας. Ακόμη ο κ. Ρήγας Ναθαναήλ δήλωσε κατηγορηματικά πως το επεισόδιο που είχε συμβεί νωρίτερα το μεσημέρι της 21ης Μαρτίου λόγω εργασιών στο κτίριο δεν συνδέεται με την πυρκαγιά καθώς η φωτιά μικρής έκτασης που είχε προκληθεί είχε σβήσει άμεσα από τους εργαζόμενους και τον χώρο είχε ελέγξει αμέσως μετά η Πυροσβεστική υπηρεσία η οποία δεν διαπίστωσε κανένα πρόβλημα ενώ μεσολάβησαν πολλές ώρες από την ώρα του συμβάντος εώς την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Και για αυτό το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

RadioEvros.gr