«Τουρισμός για Όλους»: Πλησιάζει η «πρεμιέρα» για τις αιτήσεις

Στην τελική ευθεία μπαίνουμε για το άνοιγμα της πλατφόρμας του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα μέσα Μαρτίου.

Η καθυστέρηση στο άνοιγμα της πλατφόρμας οφείλεται σε τεχνικούς λόγους, που δεν έχουν σχέση με το υπουργείο Τουρισμού, όπως ενημέρωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της η αρμόδια υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Τουρισμός για Όλους»: Τα κριτήρια για τους δικαιούχους
Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» υλοποιείται από το υπ. Τουρισμού και στοχεύει στην ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το 2024, με συνολικό προϋπολογισμό 25.694.539,89 ευρώ και λήξη μέχρι 31.12.2024, έχει καινούργια χαρακτηριστικά και ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια, όπως:

Αύξηση του κριτηρίου εισοδήματος για όλους κατά 3.000 ευρώ σε σύγκριση με 2022-2023.
Αύξηση του ποσού στη γενική κατηγορία από 150 ευρώ σε 200 ευρώ για όλους.
Θέσπιση νέων κατηγοριών ειδικών κοινωνικών ομάδων που θα λάβουν 300 ευρώ επιχορήγηση: συνταξιούχοι όλων των Ταμείων, έγγαμοι ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία και περισσότερα τέκνα, άγαμοι και σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα.
Διπλασιασμό της επιχορήγησης για συμπολίτες μας ΑμεΑ ή με τέκνα ΑμεΑ, από 200 ευρώ σε 400 ευρώ.
Αναλυτικά τα ποσά του προγράμματος
Όπως αναφέρεται στην σχετική ΚΥΑ, μέσω του Προγράμματος χορηγείται, κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης, οικονομική διευκόλυνση ως εξής:

Ποσό ύψους διακοσίων (200) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.
Ποσό ύψους τριακοσίων (300) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:
A. Άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022.

B. Έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει  τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022.

Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/oikonomia/toyrismos-gia-oloys-plisiazei-i-premiera-gia-aitiseis”>«Τουρισμός για Όλους»: Πλησιάζει η «πρεμιέρα» για τις αιτήσεις -Τα ενισχυμένα κριτήρια και τα ποσά [πίνακας] – iefimerida.gr</a></p>