Το Δήμο Μετσόβου θα διεκδικήσει η Μαρία-Χριστίνα Αβέρωφ

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε:

Αγαπητές συντοπίτισσες και συντοπίτες,

Όταν πονάς έναν τόπο, όταν αγαπάς τους ανθρώπους του, κι όταν βλέπεις ότι μπορείς να βοηθήσεις, τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οφείλεις να προσφέρεις!

Αυτός ο τόπος, όλους εμάς που τον αγαπάμε, μας χρειάζεται. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο που αν δεν αρχίσουν να γίνονται πράγματα, ο τόπος μας θα χαθεί. Θα ερημώσει. Μέχρι τώρα επιβιώναμε. Πλέον αυτό δεν αρκεί. Ακατοίκητα θα μείνουν τα βουνά μας και μόνο κάποια φαντάσματα στα ερημωμένα χωριά θα μαρτυρούν πως κάποτε υπήρχε ζωή.

Αυτό θέλουμε;

Ο τόπος μας πρέπει να ξαναζωντανέψει, να αναζωογονηθεί. Οι δρόμοι που ανοίχτηκαν πρέπει να φέρνουν κόσμο κι όχι να διώχνουν. Πρέπει να υπάρξουν προοπτικές για τους νέους, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και να γίνουν οι απαιτούμενες υποδομές ώστε να μπορέσουν κι αυτοί να ονειρεύονται τη ζωή τους εδώ, στα χωριά τους.

Πρέπει και οφείλουμε όλοι εμείς που έχουμε ζήσει και καταλάβει την μοναδικότητα αυτού του τόπου, να ενωθούμε και μαζί να δουλέψουμε στοχευμένα και αποτελεσματικά για την υλοποίηση των οραμάτων μας.

Κίνητρό μας η αγάπη. Η αγάπη που οδηγεί στην προσφορά. Αυτή η έμφυτη ορμή του να προσφέρω, είναι αυτό που με οδήγησε και στην απόφαση να θέσω την υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος του Δήμου Μετσόβου. Για εμένα αυτή η απόφαση ήταν μονόδρομος. Είναι χρέος μου να προσπαθήσω να προσφέρω στον τόπο που μεγάλωσα κι έχω υποχρέωση σε όλους εσάς τους βουνίσιους συντοπίτες μου, που με διδάξατε την αξιοπρέπεια και τις αξίες της ζωής. Άλλωστε, μου την υπαγορεύει και η ιστορία και παράδοση της οικογένειάς μου.

Σας προσκαλώ όλους να συζητήσουμε, να μοιραστούμε τους προβληματισμούς μας και να βρούμε λύσεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια διχασμού. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε το αύριο. Προσωπικές διαφορές και συμφέροντα πρέπει να μπουν στη άκρη και οι ατομικές μας φιλοδοξίες να ενωθούν σε μία και μοναδική: ο τόπος μας να ξαναγίνει χώρος πραγμάτωσης των ονείρων μας!

Από μεριάς μου, σας διαβεβαιώ ότι αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη αυτής της πρόκλησης και υπόσχομαι ότι θα αφοσιωθώ και θα δουλέψω έντιμα και σκληρά. Ειλικρινά πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν έργα ευεργετικά και πρωτοποριακά. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι αυτή την προσπάθεια να την κάνουμε μαζί.

Μαζί θα ξαναπάμε τον τόπο μας Ψηλά!

«ΜΑΖΙ ΨΗΛΑ»

Με αγάπη και εκτίμηση, Μαρία-Χριστίνα Αβέρωφ