Το κάλεσμα του πρώτου μήνα της νέας χρονιάς

Της Τάνιας Ρούμκου

Η χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει, ο Γενάρης έχει μπει για τα καλά και το κάλεσμα του πρώτου μήνα του χρόνου, είναι να θέσουμε τους στόχους μας και να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες και τις προτεραιότητές   μας!

Όχι μόνο γιατί είναι ο μήνας που μόλις μπαίνει ο νέος χρόνος, ανταλλάσσουμε καλές ευχές μεταξύ μας! Αλλά κυρίως γιατί ο Γενάρης θεωρείται ένας πολύ δυνατός μήνας ενεργειακά, καθώς πολλές ψυχές διαλογίζονται περισσότερο και πολλοί είναι εκείνοι που γίνονται πιο ενδοσκοπικοί, καθώς αφοσιώνονται περισσότερο στην πνευματική τους μελέτη. Ίσως να βοηθάει και οι παγωμένος καιρός του Γενάρη στο παραπάνω γεγονός, σίγουρα επηρεάζει κραδασμικά και ο δυνατός διαλογισμός που λαμβάνει χώρα παγκόσμια.

Αυτό το μήνα επίσης, συγκεκριμένα στις 18 του Γενάρη, γιορτάζεται η μνήμη του ιδρυτή της ράτζα-γιόγκα των Brahma Kumaris, του Brahma Baba. O Brahma Baba ήταν ένας μεγάλος πνευματικός δάσκαλος στην Ινδία, που αφύπνισε εκατομμύρια κόσμο και εξύψωσε τη θέση της γυναίκας στην Ινδία, καθώς οι γυναίκες μέχρι τότε που είχαν μία πολύ υποβαθμισμένη θέση στην οικογένεια και στην κοινωνία της τότε Ινδίας, ξαφνικά βρήκαν τη χαμένη πεποίθηση στον εαυτό τους και έγιναν κατά μάζες πνευματικοί οδηγοί! Εκείνη την εποχή, συνέβη μία αληθινή πνευματική επανάσταση στην Ινδία. Ο Brahma Baba άφησε το σώμα του σε ηλικία 93 ετών τo 1969, όταν πια είχε φτάσει ένα εξυψωμένο στάδιο, μετά από πολύ πνευματική εργασία. Τώρα πιστεύεται ότι κατοικεί στην αιθέρια περιοχή, όπου κατοικούν Αγγελικές οντότητες και σαν ένας Άγγελος και εκείνος, ενωμένος με το Δημιουργό στέλνει Φως σε όλο τον κόσμο.

Στις 18 Ιανουαρίου εμείς γιορτάζουμε τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου! Πιθανόν καθόλου τυχαίο το σμίξιμο αυτών των δύο εορτών… Ένα είναι σίγουρο! Πως ο Γενάρης είναι ένας δυνατός ενεργειακός μήνας, που μπορούμε να έχουμε πολλές πνευματικές εμπειρίες και εμπνεύσεις, αρκεί να είμαστε σε επίγνωση και να δώσουμε συνειδητά αυτό το χρόνο στον εαυτό μας και προσοχή στην εσωτερική μας αλλαγή. Είναι επίσης ο κατάλληλος μήνας για να θέσουμε νέους στόχους και να επαναπροσδιορίσουμε τους παλαιότερους.                                                                                                   Αν πραγματικά το κάνουμε, ο Γενάρης θα μας εκπλήξει, με τα εσωτερικά δώρα που θα μας χαρίσει!

Περισσότερες πληροφορίες για τους Brahma Kumaris στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε στο site: www.brahmakumaris.gr

 

Συντάκτρια

Ρούμκου Τάνια

www.spiritualitycorfu.com