Το Κρεμλίνο έθεσε τέσσερις όρους στην Ουκρανία για να σταματήσει ο πόλεμος

Καθώς ετοιμάζονται οι αντιπροσωπείες Ουκρανίας και Ρωσίας για τον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διεμήνυσε ότι η ρωσιή στρατιωτική δράση θα στραματήσει «ε μια στιγμή» αν το Κίεβο δεχθεί τους όρους της Μόσχας.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία αξιώνει από την Ουκρανία να σταματήσει να προβάλει αντίσταση, να αλλάξει το Σύνταγμά της ώστε να υπάρχει πρόβλεψη για το ουδέτερο καθεστώς της, να αναγνωρίσει τη ρωσική κυριαρχία στην Κριμαία και να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Πραγματικά ολοκληρώνουμε την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Θα την τελειώσουμε, Αλλά το βασικό είναι να σταματήσει η Ουκρανία τη στρατιωτική της δράση. Να σταματήσουν τη στρατιωτική τους δράση και τότε ουδείς θα πυροβολεί», είπε ο Πεσκόφ.

«Να κάνουν τροποποιήσεις στο Σύνταγμά τους, βάσει των οποίων η Ουκρανία θα απορρίπτει κάθε στόχο ένταξης σε οποιοδήποτε μπλοκ. Έχουμε μιλήσει επίσεης για το πώς θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η Κριμαία είναι ρωσικό έδαφος και ότι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ είναι ανεξάρτητα κράτη. Αυτό είναι. Θα σταματήσουν όλα σε μια στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν στο Reuters.

Πηγή: iefimerida.grΤο Κρεμλίνο έθεσε τέσσερις όρους στην Ουκρανία για να σταματήσει ο πόλεμος – iefimerida.gr