Το σχέδιο για τα Πανεπιστήμια παρουσίασε ο Κ. Γαβρόγλου στα Ιωάννινα

Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, στοχεύει στην αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τόνισε ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου από τα Ιωάννινα, όπου μιλωντας σε ημερίδα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου της πόλης, με θέμα, «Επινοώντας το Μέλλον».

Ο υπουργός Παιδείας, κατά τον χαιρετισμό του είπε ότι οι αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είναι ουσιαστικά «αλλαγές επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας των Ιδρυμάτων, της ταυτότητας των μελών τους και του χαρακτήρα των προγραμμάτων σπουδών», ενώ υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά, τις κινήσεις του υπουργείου για την αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης, μέσω της συγχώνευσης των ΤΕΙ, πρώτα με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μάλιστα ανέφερε ότι, το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί είναι για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο Υπουργός συναντήθηκε με φοιτητές, του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου και των Σχολών Υγείας του ΤΕΙ ,οι οποίοι του εξέφρασαν την διαφωνία τους για την σύμπραξη των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ενώ στην συνέχεια τους κάλεσε στην Αθήνα, να συζητήσουν όλα τα θέματα που τους προβληματίζουν.

Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο κ. Γαβρόγλου, είπε ότι το σχέδιο νόμου που μπήκε στην διαβούλευση, στηρίζεται κατά 75% στο ομόφωνο πόρισμα της επιτροπής των ακαδημαϊκών από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου, αλλά και σε προτάσεις επιστημονικών φορέων.

Μάλιστα τόνισε, πως πριν κατατεθεί στην Βουλή το Νομοσχέδιο, θα ληφθούν υποψιν, τα σχόλια των συγκλήτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου, οι συζητήσεις επιστημονικών φορέων, ακόμη και τα σχόλια των πολιτών που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, καθώς η γνώμη τους θεωρείται σημαντική για το μέλλον του Πανεπιστημίου. «Θα κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές, να το θεωρήσετε δεδομένο», είπε χαρακτηριστικα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ ert.gr