Τρίτη δόση εμβολίου: Στις 6 το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Στις 18:00 το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις που θα αφορούν την τρίτη δόση του εμβολίου, αφού προηγηθεί η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους για τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με την επίσπευση της τρίτης δόσης, να γίνεται, δηλαδή, στο τετράμηνο και όχι στο εξάμηνο. Οι ανακοινώσεις θα μεταδοθούν απευθείας από το ertnews.gr και την ΕΡΤ1.

Σε σχέση με το χρόνο που πρέπει να γίνει η τρίτη δόση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μειωθεί σε λιγότερο από 6 μήνες, ενδεχομένως στους 5 ή στους 4. Για όλους όσοι είναι άνω των 30 ετών. Για τους 18 με 30 ετών δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή επιστημονικά δεδομένα γι’ αυτό και η χορήγηση της τρίτης δόσης παραμένει στους 6 μήνες. Η χορήγηση τρίτης ενισχυτικής δόσης δεν έχει πάρει ακόμα έγκριση στους κάτω των 18 ετών.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι το πιθανότερο είναι να ανοίξει για όλους η τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες.

«Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού, έχουμε το μηχανισμό. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουάριου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε» δήλωσ<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/themistokleoys-anoigma-oloys-platforma-triti-dosi-4-mines”>Τρίτη δόση εμβολίου: Στις 6 το απόγευμα οι ανακοινώσεις -Τρέχουν για ραντεβού μετά τα μέτρα </a></p>