Τραυματισμός μαθητή στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων- Τί λένε οι γονείς

“Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες για την απαράδεκτη κατάσταση από άποψη ασφάλειας στην αυλή του συγκροτήματος της Aκαδημίας, κανένα πρακτικό μέτρο επί της ουσίας, δεν έχει ληφθεί, παρά μόνο η πιθανή τμηματική αποκατάσταση του δαπέδου. Εννοείται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται στη μέση της αυλής τα απαράδεκτα τσιμεντένια πεζούλια” αναφέρει σε αρχική της τοποθέτηση η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 12ου δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων.

Έπειτα, οι γονείς υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση ότι η ασφάλεια των παιδιών είναι ατομική ευθύνη αφού όλο το δάπεδο είτε γλιστράει είτε μαγκώνει τα παπούτσια των παιδιών, ενώ πληροφορίες λένε ότι το υλικό που τοποθετείται δεν έχει ξανατοποθετηθεί σε αυλή, γιατί συνήθως μπαίνει στις πισίνες για να μη γλιστράνε οι κολυμβητές.

Συνέπεια αυτής της παρατεταμένα επικίνδυνης και απαράδεκτης παρατεταμένης κατάστασης, αναφέρουν οι γονείς ήταν ο τραυματισμός στις 4 Απριλίου 2024 ενός μαθητή της Β τάξης του σχολείου ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα στο γόνατο και του έγιναν 10 ράμματα.

“Εμείς δεν θα συνεχίσουμε να είμαστε θεατές της τραγικής εγκατάλειψης των δομών που έχουν τραγικές συνέπειες για τα παιδιά μας, δεν θα περιμένουμε να θρηνήσουμε θύματα. Απαιτούμενα να ληφθούν τώρα όλα τα μέτρα ασφάλειας των παιδιών μας μέχρι να αποκατασταθεί το δάπεδο. Να λυθούν μέτρα ασφάλειας στο κομμάτι της αυλής που είναι εργοτάξιο. Να τοποθετηθούν τώρα προστατευτικά στα τσιμεντένια παγκάκια” καταλήγει η ανακοίνωση.