Τρεις εφαρμογές ταξιδεύουν από τα Ιωάννινα στο Μαραθώνιο Καινοτομίας

Tο Crowdhackathon Smartcity2 Citylab Ιωάννινα ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Από τις έξι ομάδες που παρουσίασαν τις ιδέες τους, διακρίθηκαν τρεις (με τυχαία σειρά):
• Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων – Μία εφαρμογή που εντοπίζει εύκολα και γρήγορα δωρεάν θέσεις στάθμευσης στα μεγάλα αστικά κέντρα.
• Αναστάσιος Λισγάρας – Οικονομικός σύμβουλος του πολίτη & προσωπικός βοηθός αγορών με πλατφόρμα σύγκρισης τιμών
• Αθανάσιος Κωτσιόπουλος – Έξυπνος δημόσιος φωτισμός, έξυπνη συλλογή-διαλογή απορριμμάτων, έξυπνη άρδευση χώρων πρασίνου και έξυπνη εύρεση θέσης parking με αξιοποίηση τεχνολογιών LoRaWAN
Η συνέχεια θα είναι ενδιαφέρουσα καθώς οι ομάδες θα ταξιδέψουν στον Μαραθώνιο Καινοτομίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου εκτός των άλλων θα εκπροσωπήσουν και την πόλη μας.
Το Smartcity2 Citylab αποτελεί ένα κρίκο σε μια σειρά ενεργειών για την προώθηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών στην πόλη μας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Θανάσης Μανταλόβας «χρειαζόμαστε τη γνώση και τη φρεσκάδα των νέων ανθρώπων, ως σύμβουλο και οδηγό για να κάνουμε την πόλη μας πιο λειτουργική και πιο ελκυστική. Στην κατεύθυνση αυτή, εκπονούμε Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Έξυπνη πόλη το οποίο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο διάστημα».