Τρόμος από επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο

Μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ ο δράστης συνελήφθη, ανέφερε η μητροπολιτική αστυνομία της πόλης σήμερα.

Η αστυνομία δηλώνει ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη, ήταν σημαντικός παράγοντας στην επίθεση με μαχαίρι που έγινε στο κεντρικό Λονδίνο και δεν αποκλείει την τρομοκρατία ως πιθανό κίνητρο.

Ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 19χρονο στην πλατεία Ράσελ, μετά την επίθεση που έκανε εναντίον 60χρονης γυναίκας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της, στο σημείο της επίθεσης.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί», δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και σε επαγρύπνηση ενώ τους κάλεσε να αναφέρουν στην αστυνομία οτιδήποτε ύποπτο πέσει στην αντίληψή τους. Επεσήμανε τέλος ότι προτεραιότητά του αποτελεί η ασφάλεια όσων ζουν στο Λονδίνο.