Φεστιβάλ αθλημάτων για παιδιά στο Πέραμα

O Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος Ιωαννίνων «Το Σπήλαιο»  και η Προοδευτική Περάματος, εκτός από φορείς υλοποίησης σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων στην περιοχή του Περάματος, θα πραγματοποιήσουν  αίθρια αθλητική εκδήλωση με την ονομασία «Φεστιβάλ Αθλημάτων – Kids Sport Festival» τo Σάββατο 10 Ιουνίου 2023και ώρα 6:00 μ.μ. στο Παραλίμνιο πάρκο του Περάματος.

 

Η εκδήλωση είναι για παιδιά ηλικίας 6 ετών έως και 15, ένας χώρος ανοιχτός με αθλητικές εγκαταστάσειςκατάλληλος για την φιλοξενία και παρουσίαση των αθλημάτων. Στην διαμόρφωση  του περιβάλλοντα χώρου θα παρουσιάζονται ξεχωριστά τα αθλήματα τα οποία εδρεύουν στην πόλη, τα οποία είναι τα εξής :

Τένις, Μπάσκετ,  Handball, Beach volley, Volley Ball, Κωπηλασία, Ιστιοπλοΐα, Άρση Βαρών, Ξιφασκία, Ποδόσφαιρο  και Κολύμβηση.

Από κάθε σωματείο θα υπάρχουν οι προπονητές πτυχιούχοι από τα Τ.Ε.Φ.Α.Α για να εξηγήσουν  τις δραστηριότητές που θα υπάρχουν στον κάθε άθλημα , το πρόγραμμα του κάθε συλλόγου και επιτόπια επίδειξη  και παρουσίαση  αθλήματος και με την δυνατότητα το παιδί να έρθει σε επαφή εκτελώντας κινητικά ασκήσεις υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών-προπονητών.

 

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι να δώσουμε την δυνατότητα  στο παιδί να διαλέξει από μόνο του τι άθλημα του αρέσει και την επιλογή που έχει κάνει αν θέλει να συνεχίσει όλη την επερχόμενη  χρονιά στο άθλημα που του άρεσε περισσότερο.

 

Αποσκοπούμε την καθιέρωση αυτού του φεστιβάλ κάθε χρόνο ώστε να  ενθαρρύνουμε την κοινωνία των Ιωαννίνων στην συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες, να γνωρίσουν τα παιδία μας όλα τα αθλήματα και να γίνει μία μεγάλη εκδήλωση της δικιά μας κοινωνίας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν διακεκριμένοι αθλητές (Ολυμπιονίκες) από την περιοχή μας.

 

Με την αιγίδα της Περιφέρεια Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, ο ΝΠΔΔ Σπηλαίου Περάματος  .

Χορηγός της εκδήλωσης ο ΒΙΚΟΣ.