Φωτισμός και εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου στο πέτρινο γεφύρι στον ποταμό Αώο στην Κόνιτσα

hdr

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης περιβάλλοντα χώρου στην ιστορική πέτρινη γέφυρα στον Αώο ποταμό στην Κόνιτσα, καθώς και ο φωτισμός που αναδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο το μνημείο από το Δήμο Κόνιτσας.

Οι επεμβάσεις ξεκίνησαν το 2020 και μετά από συντονισμένες ενέργειες και εκτεταμένες εργασίες, φέτος έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που συμβάλει επιτυχώς στην ανάδειξη και αισθητική αναβάθμιση του μνημείου, το οποίο αποτελεί σύμβολο της Κόνιτσας.

Στην είσοδο της χαράδρας του Αώου, η γέφυρα αποτελεί πόλο έλξης συνδημοτών και εκατοντάδων επισκεπτών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες κατά τους οποίους καταγράφεται εντυπωσιακή αύξηση της επισκεψιμότητας.

Η γέφυρα κτίστηκε το 1870-71 με δωρεές των κατοίκων της πόλης, από συνεργείο πενήντα μαστόρων με επικεφαλής τον πρωτομάστορα Ζιώγα Φρόντζο από την Πυρσόγιαννη. Έχει διαστάσεις 36 μέτρα άνοιγμα και 20 μέτρα ύψος, ενώ κάτω από την καμάρα του διακρίνεται η μικρή καμπάνα που ηχούσε για να προειδοποιήσει τους περαστικούς να μην διαβούν το γεφύρι, όταν φυσούσε δυνατός άνεμος από το εσωτερικό της χαράδρας.