Χάος στις ΗΠΑ: Διαδηλωτές έξω από τον Λευκό Οίκο, στο καταφύγιο ο Τραμπ

Σε ένα υπόγειο καταφύγιο για κάποιο χρονικό διάστημα μεταφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου και πηγή επιβολής του νόμου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βρισκόταν εκεί για κάτι λιγότερο από μία ώρα, προτού μεταφερθεί στον επάνω όροφο. Μια πηγή επιβολής του νόμου και μια άλλη πηγή που γνωρίζει το θέμα δήλωσαν στο CNN πως η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ και ο γιος τους, Μπάρον, μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο μαζί του. Σύμφωνα με την πηγή επιβολής του νόμου, το πρωτόκολλο λέει πως εάν μεταφερθεί στο καταφύγιο ο Ντόναλντ Τραμπ, το ίδιο πρέπει να κάνει και με όλα τα προστατευόμενα μέλη.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε τους υπαλλήλους που θα έπρεπε να πάνε σήμερα για δουλειά, να κρύψουν τα πάσο τους μέχρι να φτάσουν σε ένα σημείο εισόδου των μυστικών υπηρεσιών και να τα κρύψουν επίσης φεύγοντας, σύμφωνα με mail που είχε στα χέρια του το CNN. To mail επανέλαβε εντολές για τηλεργασία εφόσον είναι εφικτή και πως εξακολουθεί να υπάρχει «αυξημένη ασφάλεια» λόγω των διαμαρτυριών για την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη.
Ο Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε τις Μυστικές Υπηρεσίες το Σάββατο για τον χειρισμό των διαδηλώσεων έξω από τον Λευκό Οίκο. Πάντως, οι New York Times ήταν αυτοί που ανέφεραν πρώτοι πως ο Αμερικανός πρόεδρος μεταφέρθηκε στο προεδρικό καταφύγιο.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/ntonalnt-tramp-kryftike-katafygio-leyko-oiko