Χορευτικό αντάμωμα αύριο στην Άρτα

Από το Δήμο Αρταίων, το 7ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Αττικής και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Μακρυγιάννης», Λύκειο Ελληνίδων και Π.Σ. «Το Γαϊτανάκι» Γραμμενίτσας

Στα πλαίσια της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στην όμορφη πόλη μας, από το 7ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Αττικής, ο Δήμος Αρταίων και το Τμήμα Τουριστικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, διοργανώνουν ένα μοναδικό χορευτικό ταξίδι στην Παράδοση. Το “Χορευτικό Αντάμωμα” θα λάβει χώρα στον πανέμορφο αύλειο χώρο της Αγίας Θεοδώρας, το Σάββατο 13 Απριλίου στις 8 μ.μ.

Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας θα μας ταξιδέψουν μέσω του χορού, από την Κρήτη, στη Θεσσαλία έως και τα Επτάνησα, με τις ανάλογες παραδοσιακές φορεσιές των περιοχών.

Στην εκδήλωση θα συμπράξουν τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας, «Μακρυγιάννης», «Λύκειο Ελληνίδων» και Π.Σ. «Το Γαϊτανάκι» Γραμμενίτσας, που θα παρουσιάσουν χορούς από την Ήπειρο.
Ο Δήμος εκφράζει τις ειλικρινείς του ευχαριστίες στους παραπάνω τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά του, δημιουργώντας έτσι ένα πολύ όμορφο Παραδοσιακό αντάμωμα!

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας αναφερόμενος στην εκδήλωση δήλωσε: «Οι συμπολίτες μας θα απολαύσουν τους ρυθμούς των χορών και τις μουσικές της παράδοσης σε ένα πανηγυρικό ταξίδι διαχρονικής κληρονομιάς. Η σύμπραξη των πολιτισμών του τόπου μας δημιουργεί γέφυρες και ενώνει διαφορετικές παραδόσεις.
Στηρίζουμε τις εκπαιδευτικές εκδρομές στην πόλη μας, τιμούμε και προβάλλουμε την πλούσια κληρονομιά μας, σφυρηλατώντας ένα μέλλον που αναδεικνύει τον πλούτο της πολυμορφίας μας».