Χωρίς αυτοκίνητα το κέντρο των Ιωαννίνων

Πεζοί, ποδηλάτες και παιδιά με πατίνια απόλαυσαν το κέντρο των Ιωαννίνων χωρίς αυτοκίνητα.
Ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, μετείχε στον εορτασμό δίνοντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε έναν ιδιαίτερο συμβολικό.
Έστω και για λίγες ώρες η άνω και κάτω πλατεία ενοποιήθηκαν δίνοντας μία εικόνα από έναν σχεδιασμό πολλών ετών που μπορεί να αλλάξει την φυσιογνωμία της πόλης.
Την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία υπήρχε έκθεση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δικύκλων ενώ το Αστικό ΚΤΕΛ, με τα δύο λεωφορεία που κινούνται με φυσικό αέριο έκανε δωρεάν διαδρομές επικεντρωμένες στα πολιτιστικά μνημεία της πόλης.
Το «φυτώριο» της Φιλαρμονικής έντυσε μουσικά την εκδήλωση.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σε δηλώσεις που έκανε επεσήμανε ότι η βιώσιμη κινητικότητα είναι κάτι που έχει γίνει πράξη στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις.
Σε μία εποχή όπου η προστασία του περιβάλλοντος αναδεικνύεται ως παγκόσμια ανάγκη λόγω και της κλιματικής αλλαγής, η αλλαγή συνηθειών στις καθημερινές μας μετακινήσεις μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το Αστικό ΚΤΕΛ και τον πρόεδρό του Στέφανο Μουστακλή για την συμβολή τους στην εκδήλωση όπως και την Τροχαία Ιωαννίνων η οποία έκανε την ρύθμιση της κυκλοφορίας ώστε το κέντρο να μείνει ελεύθερο από αυτοκίνητα.
«Βασικός μας σκοπός ήταν να αναδείξουμε ενοποιημένο το κέντρο της πόλης. Είναι ένα έργο που έχει συζητηθεί επί πολλά χρόνια και είχαμε την ευκαιρία να δούμε στην πράξη την ενοποίηση των κοινόχρηστων χώρων. Παράλληλα μπορέσαμε όλοι να ενημερωθούμε για τους εναλλακτικούς τρόπους στις μετακινήσεις μας, πιο οικολογικούς, πιο φιλικούς στο περιβάλλον», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.