Ως “αργυρούς αιών”από τον πολιτιστικό Σύνδεσμο Ζαγορισίων

Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων, σας καλεί στην ετήσια εκδήλωσή του, στις 19 του Μάρτη και ώρα 8:00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας. “ως <αργυρούς αιών>” ο τίτλος της φετινής παράστασης του Συνδέσμου Ζαγορισίων και είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου (1917-2017).

Είναι αυτή η επέτειος ευκαιρία για αναστοχασμό, αλλά και υπόσχεση για τη συνέχεια, με την προοπτική να είναι ο Σύνδεσμος ο έντιμος και γόνιμος εκφραστής του ζαγορίσιου πνεύματος, ο θεματοφύλακάς του αλλά και «τόπος» για να ζουν και να συναντιούνται –κυριολεκτικά ή νοερά- οι ζαγορίσιοι που δεν ευτυχούν να ζουν στα χώματά τους.

Στρεφόμαστε, νοσταλγικά αλλά και αυτοκριτικά, στο πρόσφατο παρελθόν αξιοποιώντας αποσπάσματα από παλιότερες παραστάσεις και δράσεις, αποδίδοντας τιμή παράλληλα σε εκείνους που στο απώτερο παρελθόν εἰχαν την έμπνευση και την αγάπη για τον τόπο και πήραν την απόφαση για την ίδρυση του Συνδέσμου, μια απόφαση που 100 χρόνια μετά συμπροσδιορίζει την ταυτότητά μας.

Κι όλη αυτή η θαυμαστή περιήγηση γίνεται, όπως κάθε χρόνο, με μια γνωστή και αγαπημένη παρέα: τους χορευτές του Συνδέσμου και όλους τους άλλους συντελεστές του προγράμματος, που υπερβάλλουν εαυτόν ώστε με επιτυχία να διαχειριστούν το τεράστιο έργο που κάθε χρόνο αναλαμβάνουν, έργο πρακτικό αλλά και πνευματικό. Συντελεστές της παράστασης είναι : Υπεύθυνος Προγράμματος και Χορού Γιάννης Τριφύλλης Κείμενα Παρουσίαση Νίκη Ζούκη – Άννα Βαρζώκα Μουσικοί Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο, καβάλι),  Θωμάς Κωνσταντίνου (τραγούδι, ούτι, λαγούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Σταυρούλα Δαλιάνη (τραγούδι).

Τιμητική έκτακτη συμμετοχή Γρηγόρης Καψάλης Θα χορέψουν τα παιδιά του Συνδέσμου Οι σκοποί που θα ακούσετε και οι χοροί που θα δείτε είναι από όλη την Ελλάδα αναδεικνύοντας και την κοσμοπολίτικη διάθεση του Ζαγορίσιου, αλλά και την τεχνική δεινότητα των χορευτών μας. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5€