Όλγα Γεροβασίλη: «Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019»

«Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. Συνεπώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μπροστά της τρία και πλέον χρόνια επίπονου έργου»

   Για όλα τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας μίλησε, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας ότι «οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019».

   Σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία, τόνισε ότι η ελληνική πλευρά επιδεικνύει την απαιτούμενη ψυχραιμία και σύνεση, συνολικά ως πολιτικό σύστημα και πως, με την ίδια ψυχραιμία, θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες στις διμερείς μας σχέσεις, χωρίς καμία εμπλοκή στα εσωτερικά της Τουρκίας. «Οι σχέσεις μας άλλωστε με την Τουρκία -αναφέρομαι και ως Ελλάδα και ως Ε.Ε.- διέπονται από σταθερές αρχές και δεδομένες προϋποθέσεις», σημείωσε και επεσήμανε ότι «η Ελλάδα ήταν και παραμένει ο πλέον σταθερός και ασφαλής πόλος στην Ανατολική Μεσόγειο».

   Ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης περαιτέρω των δικαιωμάτων και των μισθών των εργαζομένων και πως τίθεται μόνο ζήτημα να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κοινό κείμενο εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων και «θα ζητήσουμε να στηριχθεί αυτό το κείμενο και πολιτικά από τα υπόλοιπα κόμματα».

   Απέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τον εκλογικό νόμο και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αντιλαμβάνεται την άσκηση εξουσίας με βάση τις κομματικές της προτεραιότητες. Επεσήμανε ότι η απλή αναλογική συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ιδρυτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και πως αποτελεί ένα λαϊκό αίτημα. Για το Ποτάμι σχολίασε ότι «”πνίγεται” σχεδόν από την ίδρυσή του στις αντιφάσεις του και γίνεται πάντα, στις δύσκολες αποφάσεις, η “ουρά” της ΝΔ». «Το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε, «επίσης, δείχνει εγκλωβισμένο στα εσωτερικά αδιέξοδά του». Τόνισε, ωστόσο, ότι «υπάρχει ακόμα χρόνος να επανεκτιμήσουν τη θέση τους».

   Ως προς τις εξελίξεις με την υπόθεση Siemens, επεσήμανε ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση έκανε και κάνει όλες τις υποχρεώσεις της για την ομαλή άσκηση του έργου της Δικαιοσύνης. «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός κινούν προσωπικά όλες τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες για την επιτάχυνση και ομαλή ολοκλήρωση της δίκης», τόνισε και σημείωσε ότι έχουν το «θράσος να παριστάνουν τους τιμητές» όσοι εξέθρεψαν το κράτος-όμηρο στο παλιό πολιτικό σύστημα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή.

   Τέλος, σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σταματήσει τις επαφές του με ομολόγους του στην Ε.Ε. από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία και πως το αίτημα -που γίνεται επιτακτικότερο- είναι «να δημιουργηθεί μία συμμαχία της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, ακόμη και των φιλελεύθερων προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων που θα επιχειρήσει να ανακόψει συντονισμένα την αδιέξοδη πορεία της λιτότητας σε όλη την Ε.Ε.».